Index / Tuin / Wat voor soort boom kan je plant op een balkon?

Share This Post

Tuin

Wat voor soort boom kan je plant op een balkon?

Er zijn veel verschillende soorten bomen een huiseigenaar kan planten op een balkon, waaronder veel dwergvariëteiten specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis. De hoeveelheid zon, wind en beplanting bepalende factoren bij het kiezen van de boomsoo

AdvertisementEr zijn veel verschillende soorten bomen een huiseigenaar kan planten op een balkon, waaronder veel dwergvariëteiten specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis. De hoeveelheid zon, wind en beplanting bepalende factoren bij het kiezen van de boomsoort, evenals hoe groot een houder kan worden ondergebracht.

Factoren

Het eerste wat je moet doen is kijken naar het balkon waar de boom zal worden geplaatst. De grootte en ligging ten opzichte van de zon zijn beide belangrijke factoren bij het bepalen welke boom te kiezen. Vele dwerg variëteiten van fruitbomen hoeft geen brandende zon, maar sommige tropische bomen doen. Bepaal of het besproeien van de boom moeilijk zal zijn. Temperatuurschommelingen ook een zorg, hoewel bomen in containers binnen kan worden bewogen, indien nodig.

Dwarf Fruit

Dwerg fruitbomen zijn niet alleen een mooie aanvulling op het balkon met de bloemen, ze bieden ook lekker toevoegingen aan de eettafel. Dwerg vijgen, granaatappel, banaan, Key Lime, Meyer citroen, sinaasappel, grapefruit, appel, mediterrane olijven en zelfs koffie planten zijn mogelijkheden. Zij hebben behoefte aan regelmatig water en moeten binnen worden verplaatst in de winter in koudere klimaten. Eenmaal volwassen, ze variëren in hoogte van 2 tot 10 voet lang.

indoor Trees

Er zijn verschillende rassen die worden beschouwd als kamerplanten die gemakkelijk om het leven op een balkon, met inbegrip van Norfolk Island pine worden overgedragen, zijn schroef grenen, India rubberboom en dwerg salon handpalm. Volgens de Montana Master Tuinman Handbook, deze bomen zijn groot, decoratieve exemplaren die traditioneel worden aangetroffen in tropische klimaten, zodat ze kan niet overweg met koude temperaturen. Hoewel vrij groot in hun eigen habitat, in containers ze groeien tot 10 voet of minder.

traditionele Trees

Er zijn een aantal traditionele kleinere bomen die goede container planten, zoals kornoelje, Japanse esdoorn, Sargent crabapple en enkele magnolia's te maken. Ze groeien van 4 tot 10 voet lang. Nog grotere bomen kunnen worden gekweekt in houders, zoals Honeylocust rivier en berk. Hoe groter de boom, hoe groter de container moet worden. Wind kan een probleem zijn zodat houders in zwaar genoeg uit te blazen naar houden zijn.

overwegingen

Zoals bij alle planten groeien in een houder, zijn er verschillende overwegingen zoals het hebben van goede waterafvoer voldoende waterhoudend vermogen en de correcte groeimedia. De Montana Master Gardener Handboek wijst erop dat regelmatige voeding nodig zal zijn. Sommige tuinders houden de boom in de container voor een korte periode en plant vervolgens in een permanente locatie als het de container ontgroeit of ze het weg te geven aan iemand met een werf.

Share This Post