Index / tech / Wat VGA resolutie Does 720p Gelijke?

Share This Post

tech

Wat VGA resolutie Does 720p Gelijke?

Resolutie in de computer en home entertainment-systeem terminologie beschrijft twee verschillende specificaties. Één vertelt de hoeveelheid informatie in een signaal naar een monitor en andere vertelt het aantal pixels of stippen op het scherm dat ee

AdvertisementResolutie in de computer en home entertainment-systeem terminologie beschrijft twee verschillende specificaties. Één vertelt de hoeveelheid informatie in een signaal naar een monitor en andere vertelt het aantal pixels of stippen op het scherm dat een scherm kan verlichten. VGA beschrijft een signaal formaat met verschillende resoluties, en 720p beschrijft ofwel een high-definition signaal formaat of een HDTV set-specificatie. Het maken van een relatie tussen de twee termen kan leiden tot verwarring.

VGA

Uitgebracht in 1987, visuele Graphics Array gestuurd hoogwaardige analoge video-informatie aan een computermonitor op 640 bij 480 pixels resolutie. In de loop der jaren, upgrades verhoogde resolutie tot 3840 door 2400 met diverse letter aanduidingen die eindigen op "GA" met inbegrip van XGA in 1024 bij 768 en SXGA bij 1280 door 1024 voor standaard schermen en 1280 bij 800, 1360 768 en 1366 768 voor breedbeeldschermen. breedbeeldschermen zijn echter niet per se high-definition. Een high-definition televisie die een VGA-ingang ondersteunt kunt elke resolutie die een VGA-signaal produceert weer te geven.

HDTV resoluties

Standard televisietoestellen hebben een beeldverhouding van 4: 3 en een resolutie van 640 bij 480 pixels met interlaced scanning. High-definition televisies hebben een beeldverhouding van 16: 9 met een resolutie van 1280, hetzij door 720 of 1920 door 1080 met ofwel interlaced of progressive scanning. De resolutie specificaties te vereenvoudigen, statistieken laat de horizontale figuur en gebruik alleen de verticale, noemde signalen en HDTV sets 720i, 720p, 1080i of 1080p. HDTV sets zijn ontworpen met slechts één van de vier resoluties. Specificaties voor VGA-signaal resoluties niet dragen naar de "i" of "p" scanning aanduidingen.

het scannen

Een elektronische bundel scant een tv-scherm van links naar rechts en van boven naar beneden verlichten pixels als het gaat. Met interlaced scanning, de set verlicht de oneven verticale lijnen op een sweep en zelfs die op de volgende. Met progressieve scanning, de verzameling verlicht alle lijnen in de juiste volgorde. Standaard tv-toestellen gebruiken interlaced scanning, maar HDTV-toestellen bieden een optie, met progressieve scanning produceren van de beter beeld. De resolutie van het signaal dat naar een HDTV set kan de kwaliteit van het beeld te verbeteren, maar kan het apparaat is ontworpen resolutie of de manier waarop het scant niet toenemen.

Up and Down-converteren

Wat signaal een HDTV ontvangt, omhoog of omlaag zet het om in de resolutie en het scannen van de set ontwerp. Op een set met een resolutie van 720p, produceert elke VGA-signaal beeld 720p. Dus technisch gezien geen VGA-signaal is gelijk aan 720p, maar alles kan resulteren in 720p op het scherm. Het verschil in kwaliteit van het resultaat van de hoeveelheid informatie die het assortiment moet zetten. Bij lagere resoluties, moet het meer ontbrekende pixels dan bij signalen bij hogere resoluties te maken. Als het signaal heeft een hogere resolutie dan de ingestelde het ontwerp, is het down-converteert het naar de resolutie van het scherm.

Share This Post