Index / Cars / Wat te doen als de Check Engine Light Verblijven op

Share This Post

Cars

Wat te doen als de Check Engine Light Verblijven op

Diagnostische foutcodes (DTC's) worden geregeld door sensoren en elektronisch gecontroleerd circuits en kleppen. Er zijn letterlijk honderden redenen waarom een ​​check engine lampje gaan branden op het dashboard. Ontworpen om de bestuurder dat er ee

Advertisement

Diagnostische foutcodes (DTC's) worden geregeld door sensoren en elektronisch gecontroleerd circuits en kleppen. Er zijn letterlijk honderden redenen waarom een ​​check engine lampje gaan branden op het dashboard. Ontworpen om de bestuurder dat er een probleem is opgetreden met een component of componenten in het voertuig, te negeren of gewoon het resetten van het licht kan leiden tot toekomstige problemen en dure reparaties te waarschuwen.

Voor en na OBD II

Wanneer de check engine lampje gaat branden, wat veroorzaakt het. Voorafgaand aan de 1995 en 1996, toen On-Board Diagnostics II werd uitgevoerd met de bedoeling om de computer diagnostiek te standaardiseren, de procedure om te bepalen wat de DTC die plaatsvond was een beetje ingewikkelder. Diagnostic Link Connectors (DLC) worden in verschillende plaatsen en vaak verschillende adapters voor aansluiting op de links moesten, afhankelijk van het merk en model van het voertuig. In sommige toepassingen, het bepalen van de code vereist een specifieke procedure van het draaien van de contactsleutel in de belangrijkste on-motor uit-stand en het tellen van het aantal knipperende lampjes. OBD II werd geïntegreerd om het proces te vereenvoudigen en de bestuurder en de mechanische diagnose van het probleem beter. Hoewel niet volledig waterdicht, OBD II diagnose standaardiseren de computer aan de DLC om te bepalen wat de DTC opgetreden probleem. Van daaruit kunt eenvoudige diagnose vast te stellen of het kan ook eisen verder onderzoek.

Lees de code voordat wissen Het

Wanneer een DTC de check engine licht op het voertuig was geactiveerd, wordt het proberen om een ​​probleem te communiceren in een sensor of elektronische module van een soort van mislukking. Ongeacht jaar het voertuig, wanneer het is uitgerust met een elektronische regeleenheid of Regeleenheid aandrijflijn, de sensor of onderdeel dat niet werkt of aangetast is de fout aan de computer van de auto. Oudere voertuigen kan het licht resetten door simpelweg de stekker uit het negatieve beslag terminal voor een periode van 10 tot 15 minuten. Nieuwere auto's met diefstalalarm afschrikmiddelen kan de procedure bemoeilijken. Door de accu los te koppelen, kunt u de diefstal codes te wissen en maken ze vruchteloos.

Door het wissen van de code (s), zonder te bepalen wat ze veroorzaakt in de eerste plaats, kunt u gokken met meer dure reparaties in de toekomst van uw voertuig. DTC gebeuren met een reden. Er zijn twee soorten DTC bedacht in de automobielreparatie industrie. Een vaste-code en de andere is een zacht code. Hard codes zal ofwel wissen voor een korte periode van tijd totdat de computer zelf heeft weer afleren en het zal opnieuw leiden tot de check engine licht zodra de IM-monitoren het probleem weer afleren. Andere harde codes kunnen het licht verbieden helemaal uit te gaan. Deze types van codes vereisen diagnose en reparatie om uiteindelijk het probleem te verhelpen en houden de check engine licht van re-verhelderend. Soft codes kan het gevolg zijn van iets eenvoudigs als een losse tankdop of het vullen van uw gas tank met draaiende motor. Een kleine vacuüm lek wordt gedetecteerd in de evaportive emissiebeperkingssysteem en het bevestigen of niet plegen van hetzelfde strafbare feit kan het licht te houden van opnieuw te verlichten na de reset. Echter, sommige soft codes proberen te communiceren dat er inderdaad onderdelen die in het gedrang komt. de code (s) opnieuw instellen zonder bepalen waar ze zowel schadelijk voor het voertuig en de eigenaar.

Het resetten van de Check Engine Light

Voorafgaand aan de OBD II standaardisatie, kunnen verschillende adapters en DLC locaties sterk variëren. Vaak zal rekening brengen omdat de diagnose mogelijkheid vergt dure apparatuur te verkrijgen om juiste diagnose. OBD-II-systemen zijn een beetje makkelijker te resetten. Ze vereisen een eenvoudige hand-held code lezer / resetter apparaat dat wordt aangesloten op de DLC toepassing van dezelfde connector ongeacht merk of model voertuig dat u bezit. De code kan worden bepaald naast of het een harde of zachte code code. Soft-codes kan worden gereset, maar moet in het geval ze weer worden gedocumenteerd. Hard codes moet altijd worden bepaald en kunnen heel goed opnieuw struikelen de check engine licht vrijwel onmiddellijk.

Rijden met een Check Engine Light On

Vanwege de honderden verschillende redenen dat een check engine licht kan leiden, is het moeilijk om te bepalen hoe goed de auto zal presteren als het gaat over. Dit hangt af van wat voor soort code of codes die zich hebben voorgedaan op het geautomatiseerde systeem te beledigen. Als het lampje gaat branden, maar de auto lijkt goed worden uitgevoerd, kunt u het meest waarschijnlijk blijven om het te drijven. Echter, het negeren van het licht kan leiden tot duurdere reparaties aan andere componenten die niet had moeten worden vervangen als de diagnose en in het begin van het waarschuwingssysteem behandeld. Hard codes kunnen de prestaties van de motor en het voertuig beschadigen en mogen niet toestaan ​​dat het voertuig op alle draaien.

Door het lezen van de codes en de diagnose van het probleem en vervolgens het herstellen van het probleem, kunt u bespaart u tijd en geld voordat het probleem verbindingen in een nog grotere.

Share This Post