Index / Onderwijs / Wat Scents Do Voorns Not Like?

Share This Post

Onderwijs

Wat Scents Do Voorns Not Like?

Kakkerlakken zijn vervelende kleine wezens die snel kunnen vermenigvuldigen om out-of-kant nummers, zodat controle vergt onmiddellijke actie. Het schoonmaken van uw hele huis regelmatig en met speciale aandacht voor uw keuken en badkamer is een must.

AdvertisementKakkerlakken zijn vervelende kleine wezens die snel kunnen vermenigvuldigen om out-of-kant nummers, zodat controle vergt onmiddellijke actie. Het schoonmaken van uw hele huis regelmatig en met speciale aandacht voor uw keuken en badkamer is een must. Stofzuigen vaak is ook nuttig, maar kakkerlakken kan overleven wordt gestofzuigd - vooral als ze binnen hun moeder ei geval - en kunnen verschijnen bij de eerste tekenen van voedsel. Als u zich zorgen over de schadelijke effecten van commerciële insecticiden bent, kunt u succesvol zijn met behulp van enkele natuurlijke geuren die helpen om kakkerlakken op afstand, terwijl de leden en huisdieren familie gezond ook.

Nepetalactone in Catnip

In 1999, twee Iowa State University wetenschappers, Chris Peterson en Joel Coats gemeld dat kattenkruid is een effectieve insectenwerend middel. Een chemische stof genaamd nepetalactone wordt gevonden in de kattenkruid plant en is verantwoordelijk voor de afstotende werking. Deze stof is niet schadelijk voor dieren en mensen. Laat kleine zakjes van kattenkruid in voorn besmette gebieden om de insecten af ​​te weren. U kunt ook een thee te maken door sudderen de plant op een kleine hoeveelheid water en met behulp van een spuitfles toe te passen op plinten en andere gebieden.

Mint Oil

In 2001, Arthur Appel, Michael Gehret en Marla Tanley bevindingen gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Urban Entomologie met betrekking tot het middel en toxische effecten van mint olie aan Amerikaanse en Duitse kakkerlakken. Ze gebruikten corn munt (Mentha arvensis L.) olie die in aceton werd verdund voor dit experiment. De onderzoekers vonden dat het duurde minder tijd voor beide soorten kakkerlakken sterven wanneer ze werden blootgesteld aan hogere concentraties van de muntolie.

Etherische olie van Citrus

In 2007, Usavadee Thavara, Apiwat Tawatsin, Payu Bhakdeenuan en hun collega's bevindingen gepubliceerd in het Zuidoost-Aziatische Journal of Tropical Medicine en Volksgezondheid waarin staat dat kaffir limoen blad (Citrus hystrix DC) olie is het meest effectief in het afweren van de Amerikaanse, Duitse en harlekijn kakkerlakken. De citrus olie werd verdund in ethanol bij verschillende concentraties. De olie afgestoten 100 procent van de Amerikaanse en Duitse kakkerlakken en 87,5 procent van de harlekijn soorten.

Osage Orange Oil

De Osage oranje boom (osagedoorn) draagt geel-groen, grapefruit en kleinbedrijf fruit die vaak worden genoemd hedge appels. Het is een populaire insectenwerend middel thuis te verhelpen. Sommige mensen plaatsen het fruit in kelders, in de buurt van plinten en rond de fundamenten van hun huizen om kakkerlakken en andere insecten, zoals spinnen en krekels af te weren. Sesquiterpenoïde is de aromatische component van hedge appels die verantwoordelijk is voor de afstotende werking kan zijn. Kakkerlakken blootgesteld aan gebieden beschilderd met de olie uit Osage sinaasappels verplaatst naar onbehandelde gebieden, volgens Jennifer Schultz Nelson, een tuinbouw uitbreiding opvoeder met de Universiteit van Iowa. Echter, voegde ze eraan toe, studies van dit materiaal werden uitgevoerd met olie-extract, in plaats van vers fruit, en waren vrij beperkt.

Share This Post