Index / Cars / Wat Metalen zijn Motor Zuigers gemaakt?

Share This Post

Cars

Wat Metalen zijn Motor Zuigers gemaakt?

Alle moderne motor zuigers gemaakt van een aluminiumlegering. De legering gedraagt ​​enigszins anders onderbenutting afhankelijk van hoe de zuiger is gemaakt, zodat een begrip van het fabricageproces van belang. Tot in de jaren 1970, het onderwerp va

AdvertisementAlle moderne motor zuigers gemaakt van een aluminiumlegering. De legering gedraagt ​​enigszins anders onderbenutting afhankelijk van hoe de zuiger is gemaakt, zodat een begrip van het fabricageproces van belang. Tot in de jaren 1970, het onderwerp van de cast versus gesmede zuigers was vaak een besproken onderwerp; sindsdien hebben vooruitgang in de technologie het debat alles behalve overbodig voor het dagelijks bestuurder maakte.

Piston Material Evolution

In de oorspronkelijke verbrandingsmotoren, werd staal gebruikt om zuigers maken. Aluminiumlegering nam heel vroeg op. De vroegste aluminium zuigers werden onderworpen aan aanzienlijke expansie en contractie vanwege operationele warmte, en het ontwerp werd ontwikkeld, zodat stalen ringen - genaamd stutten - werden gegoten in de muren om het probleem te verminderen. Dit type zuiger gebruikelijk was tot de jaren 1960, toen de opneming van silicium in de legering strutting overbodig. De meeste moderne zuigers zijn gemaakt met ongeveer 25 procent siliconen.

De vroege aluminium-silicone legering werd bekend om zijn broosheid; per ongeluk laten vallen van een uit bankje hoogte meestal resulteerde in een scheur die op zijn best duur en in het slechtste geval onmogelijk te repareren was. De toevoeging van nikkel op de legering vermindert de brosheid, maar verhoogt het gewicht tot massa verhouding.

piston ontwerp

Pistons hebben negen delen en hoofdstukken. De zuiger top behoren de kroon genoemd; daaronder zijn de ring groeven die zijn aangebracht de zuigerveren. De verhoogde gebieden tussen de ring groeven worden genoemd het land. Onder de ring montage is de zuigerpengat. De zuiger pin - genaamd de "pols pin" in de industrie spreken - gaat door dit gat en loopt door de drijfstang. Rond de zuigerpen zijn pin bazen dat de uiteinden ondersteunen. De onderkant van de zuiger wordt de rok.

Cast Pistons

De cast zuiger wordt gevormd uit een gesmolten aluminium legering, die wordt getrokken door vacuum in stalen mallen; slechts minimale bewerking moet de resulterende zuiger af. Het proces wordt "coquillegietwerk." De vorm en dikte wand volledig gecontroleerd, maar het proces is duur.

gesmede zuigers

De gesmede zuigers wordt eerst gemaakt door het plaatsen van een goudstaaf van opgewarmd aluminiumlegering in een vrouwelijke vorm; Hierna wordt een mannelijke ram gedwongen in de vorm om de metalen stempel in een zuiger blanco. De lege ondergaat vervolgens een groot aantal bewerkingen; één smeden opstelling produceert typisch een lege die gebruikt kan worden in een groot aantal maten zuiger een uiteenlopende voer- passen.

vergelijkingen

Casting was de oorspronkelijke methode van de zuiger de fabricage; smeden kwam later als alternatief. Het smeedproces comprimeert moleculen van de legering bij de kroon, waardoor het metaal dichter en daarom beter in staat om de extreme temperaturen te weerstaan. Dit is een aanzienlijk voordeel omdat de kroon wordt blootgesteld aan meer warmte dan enig ander deel van de motor behalve de bougie.

Praktische toepassingen

Gegoten zuigers worden gemaakt in ingewikkeld gevormde matrijzen die hun vorm, zowel binnen als buiten te bepalen; dit zorgt voor een gelijkmatige en constante wanddikte dat de massa van de zuiger tot een minimum beperkt. Het proces van het opzetten van de matrijzen is kostbaar, dus gegoten zuigers zijn meestal alleen gemaakt voor meerdere toepassingen en tot massale productie-eisen te voldoen. Gesmede zuigers een relatief ruwe binnenvorm na visering, alleen bepaald door de stoter in de ingot wordt aangedreven, dan wordt teruggetrokken. Dit betekent normaal gesproken een aanzienlijke draaien en hand-afwerking is vereist. Ver nauwere toleranties worden door middel van deze methode. Om deze redenen worden de prestaties zuigers vrijwel altijd gesmeed, terwijl de OEM-spec zuigers worden gegoten.

Share This Post