Index / Tuin / Wat maakt de bladeren van de Kaffir Lime Tree zo gevaarlijk?

Share This Post

Tuin

Wat maakt de bladeren van de Kaffir Lime Tree zo gevaarlijk?

Kaffir limoen (Citrus hystrix) is een langzaam groeiende boom afkomstig uit Zuidoost-Azië. De bladeren zijn populair in de Thaise keuken. In de Verenigde Staten, zijn kaffir lindebomen vaak in quarantaine en de handel wordt beperkt. Ziekte De bladere

Advertisement

Kaffir limoen (Citrus hystrix) is een langzaam groeiende boom afkomstig uit Zuidoost-Azië. De bladeren zijn populair in de Thaise keuken. In de Verenigde Staten, zijn kaffir lindebomen vaak in quarantaine en de handel wordt beperkt.

Ziekte

De bladeren van kaffir kalk kan worden besmet met citrus greening ziekte, ook wel bekend als huanglongbing (HLB) of gele draak ziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door bacteriën en verspreid door insecten. Het beïnvloedt vasculaire systeem van de plant en doodt alle geïnfecteerde planten.

symptomen

Gele scheuten aan de boom en twijgen af ​​te sterven. Gevlekte flarden verschijnen op oudere bladeren en aders kunnen geel. Bladeren zullen ook beginnen om drop-off. Fruit is niet goed te ontwikkelen, smaakt slecht en druppels uit de boom eerder dan het zou moeten. De boom zal afnemen en uiteindelijk sterven.

beperkingen

Om u te helpen beperken van de verspreiding van citrusvruchten vergroening ziekte, alle of een deel van de staten Florida, Californië, Arizona, Georgia, Louisiana, South Carolina, Hawaii, Mississippi, Alabama en Texas hebben quarantaine op citrusbomen, met inbegrip van kaffir lime, of in quarantaine op insecten verantwoordelijk voor de verspreiding van de ziekte. De handel in plantaardig materiaal kan worden beperkt in deze gebieden.

Share This Post