Index / Huis / Wat kan ik gebruiken om een ​​Climbing Rose om een ​​gepleisterde muur bevestigen?

Share This Post

Huis

Wat kan ik gebruiken om een ​​Climbing Rose om een ​​gepleisterde muur bevestigen?

De gevarieerde, gestructureerd oppervlak van een gepleisterde muur is een prachtig decor voor een klimroos. Echter, stucwerk afwerkingen zijn kwetsbaar voor waterschade, die vaak optreedt wanneer barsten of andere breuken in de ondergrond zodat het r

Advertisement

De gevarieerde, gestructureerd oppervlak van een gepleisterde muur is een prachtig decor voor een klimroos. Echter, stucwerk afwerkingen zijn kwetsbaar voor waterschade, die vaak optreedt wanneer barsten of andere breuken in de ondergrond zodat het regenwater en het afvoeren van water door te dringen onder de finish. Om beste weergave rozen tegen stucwerk, zet een roos ondersteuning in de buurt van, maar niet verbonden door middel van het stucwerk afgewerkte muur.

eisen

Klimrozen kan een hoogte van 15 voet of meer te bereiken en moet stevige steun om overeind te blijven. De stokken, bladeren en bloemen worden nog zwaarder als nat met regen of tijdens de winter, wanneer ijs en sneeuw te bouwen op de kale stokken. Voeg daarbij de stress tegen wind en storm op de rozenstruik en ondersteuning, en het is duidelijk dat de uitdaging is om de plant te ondersteunen zonder te beschadigen of het of de draagconstructie.

Klimrozen niet echt klimmen de manier waarop wijnstokken te doen. Hoewel de doornen hen wat te kopen om zichzelf te onderhouden tegen een structuur kan geven, de roos heeft stijve stokken in plaats van soepel en kronkelende wijnstokken. Rozen zijn opgeleid, gesnoeid en vastgebonden aan een "klimmen" uitstraling te creëren, of mogen schalen muren, weven in en onder steunen, of boog weg van hen als een informele uitstraling gewenst is.

Soorten Mounts

Steunen voor een roos rechtstreeks op een gepleisterde muur met behulp van muurbeugels of andere hardware kan worden gemonteerd. Dit vereist echter boring via stuccostructuur die potentieel opent een doorgang voor water te sijpelen in en onder het stucwerk uiteindelijk beschadigen. Er zijn methoden die net zo goed of beter zal uitzien, en ook zal het gemakkelijker maken om de roos te trainen om "beklimmen" de muur.

Een betere oplossing is om een ​​roos latwerk of andere ondersteuning gemaakt van hout, metalen ketting of 6 inches van de muur te monteren. Bind de primaire stokken om deze steun --de 6-inch afstand tot de muur zal dit makkelijker te doen - en weven de laterale stokken en tips en uiteinden van de primaire stokken achter de steunen, zodat ze zal beginnen om het stucwerk te schalen zonder dat wordt ondersteund door de wand. Als de tralies of bestek dezelfde kleur als het stucwerk is geschilderd, zal het verdwijnen in de roos gebladerte, en de verschijning zal hetzelfde zijn als de roos daadwerkelijk de muur klommen.

Om de montage van eventuele ondersteunende beugels of hardware ergens in de muur te voorkomen, dompel de steunpalen voor de tralies of bestek in een ondergedompelde, gegoten betonnen voet, of gebruik maken van stalen palen gemonteerd op palen geslagen in de grond. Verf de palen in dezelfde kleur als de gepleisterde muur, als goed.

Gebruik sterke maar smalle materialen om een ​​hekwerk of ondersteuning dat is zo onopvallend mogelijk te maken. Gegalvaniseerde ketting geregen met regelmatige tussenpozen tussen de palen zou werken. Andere keuzes zijn onder andere metalen pijp, of ceder of Redwood hout. Bouw een ondersteunende structuur die een stevige rooster biedt; je nodig hebt om te binden aan een dozijn of meer stevige rose stokken met tussenpozen van ongeveer 1-1 / 2-2 voeten, te beginnen 3 voet vanaf de basis van de rozenstruik.

Share This Post