Index / Huisdieren / Wat kan Cats vangen van het eten van Mice & Birds?

Share This Post

Huisdieren

Wat kan Cats vangen van het eten van Mice & Birds?

Een deel van de aantrekkingskracht van het buitenleven voor Frisky is het plezier dat ze heeft met haar jacht vaardigheden. Als ze naar buiten, zal haar instinct waarschijnlijk schoppen in en ze zal jagen en doden van vogels, muizen en andere knaagdi

AdvertisementEen deel van de aantrekkingskracht van het buitenleven voor Frisky is het plezier dat ze heeft met haar jacht vaardigheden. Als ze naar buiten, zal haar instinct waarschijnlijk schoppen in en ze zal jagen en doden van vogels, muizen en andere knaagdieren. Echter, het eten van de vangst van de dag is niet erg gezond voor Frisky.

Lintworm

Als je bespioneren wat lijkt op een rijstkorrel op de bodem Frisky of in haar kattenbak of beddengoed, ben je waarschijnlijk zien lintworm. Lintwormen zijn darmparasieten die enkele centimeters in lengte kan bereiken na zich hechten aan een kat dunne darm. Frisky kunnen lintworm samentrekken van de inname van besmette knaagdieren zoals muizen en eekhoorns, vogels of besmette vlooien. Het is mogelijk voor mensen besmet met katachtige lintworm te worden, maar het is vrij zeldzaam (omdat we minder kans om vlooien te eten). Als u vermoedt dat Frisky heeft lintworm, moet je haar hebben onderzocht door de dierenarts. Behandeling voor lintworm is eenvoudig, en preventives, zoals de maandelijkse topicals, zijn zeer effectief in het bewaren van lintworm bij baai.

toxoplasmose

Toxoplasmose is niet zo gemakkelijk gedetecteerd als lintworm, maar het is vrij gebruikelijk bij katten. Cornell University wijst erop dat deze parasiet is te vinden in vrijwel alle warmbloedige soorten. Het is geen verrassing dat het is gemakkelijk voor Frisky te contracteren als ze besluit om te dineren op vogel of muis op een mooie middag. Als Frisky eet een besmet dier, zal de parasiet vermenigvuldigen in haar darmen totdat ze werpt onrijpe eieren, bekend als oöcysten, in haar poep.

toxoplasmose Symptomen

Frisky kan toxoplasmose hebben, maar niet symptomen vertonen, wat normaal is. Een paar katten ontwikkelen diarree, verliezen hun eetlust of hebben problemen met hun ogen of longen. Als u verdacht dat ze opgepikt deze parasiet bent, is een bezoek aan de dierenarts in orde is. Bloedonderzoek kan helpen bij het vaststellen toxoplasmose, en als testen Frisky's positief is, betekent dit dat ze al blootgesteld aan de ziekte, maar waarschijnlijk niet vergieten oöcysten. Antibiotica worden vaak voorgeschreven om de symptomen van toxoplasmose pakken, maar zullen de parasiet niet doden.

Wees voorzichtig

Hoewel het risico om lintworm van Frisky laag, het risico om toxoplasmose groter. Als Frisky's besmet, alleen met haar zal je niet in gevaar brengen; Maar de behandeling van haar bevuilde nest is een andere zaak. De oöcysten worden doorgegeven door haar ontlasting, dus het is een goed idee om handschoenen te dragen wanneer u de kattenbak schoon te maken en grondig je handen daarna wassen. De beste manier om te voorkomen dat Frisky van aanbestedende deze en andere parasieten is om haar binnen te houden, zodat ze niet kunnen jagen en eten besmette prooien.

Share This Post