Index / Huis / Wat is Starboard Tack?

Share This Post

Huis

Wat is Starboard Tack?

Bakboord is een varende term die verwijst naar de richting van een schip reist ten opzichte van de wind. Indien een schip is bakboord, heeft de wind binnen 90 graden van de rechterzijde van de boeg. Stuurboord Stuurboord verwijst naar de rechterzijde

AdvertisementBakboord is een varende term die verwijst naar de richting van een schip reist ten opzichte van de wind. Indien een schip is bakboord, heeft de wind binnen 90 graden van de rechterzijde van de boeg.

Stuurboord

Stuurboord verwijst naar de rechterzijde van het schip, bij het staan ​​op het dek met uitzicht op de boog. Het woord is afkomstig uit het oude Engels "steorbord," verwijzend naar het begin van schepen die de stuurinrichting zich aan deze kant had.

kleverigheid

Overstag is de handeling van het zeilen in de wind, of meer specifiek, de manoeuvre om het schip loef te sturen. Een schip wordt gezegd dat het "op de tab" als het wijst in de richting van de wind.

Right of Way

Volgens de Internationale Bepalingen ter voorkoming van aanvaringen op zee, toen twee schepen elkaar ontmoeten, het schip aan bakboord heeft het recht van overpad, en het schip aan bakboord moeten wijken voor het. Als beide schepen hebben dezelfde boeg, moet de lijzijde schip opleveren.

Share This Post