Index / Hobby's, Games & Toys / Wat Is Specifieke dichtheid?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat Is Specifieke dichtheid?

Soortelijk gewicht kan worden bepaald als een object zinken of drijven op het water. Het soortelijk gewicht van water gelijk is aan één. Als een object of vloeistof een soortelijk gewicht groter dan één, zullen zinken. Indien het soortelijk gewicht v

Advertisement

Soortelijk gewicht kan worden bepaald als een object zinken of drijven op het water. Het soortelijk gewicht van water gelijk is aan één. Als een object of vloeistof een soortelijk gewicht groter dan één, zullen zinken. Indien het soortelijk gewicht van een voorwerp of een vloeistof is dan één, zullen drijven.

Terminologie

Zoals in alle wetenschappen, is er gespecialiseerde terminologie die is het nuttig om te weten en hebben minstens een basiskennis van bij de berekening van soortelijk gewicht. Standaard temperatuur en druk (STP) is de temperatuur die dichtheid gewoonlijk berekend. Het is 39 graden Fahrenheit of 4 graden Celsius. De druk die soortelijk gewicht meestal berekend is 760.00 mmHg (millimeter kwik).
Dichtheid wordt aangeduid met de Griekse letter?, Bekend als \ "rho. \"

Achtergrond

Om soortelijk gewicht te berekenen, moet u de dichtheid van het object of de vloeistof en de dichtheid van het water weten. Er moet een basisconcept van dichtheid dichtheid berekeningen uit te voeren. De dichtheid van een voorwerp of vloeistof bij STP kan worden gevonden door de massa te delen door het volume.

Bij STP, zal één kubieke centimeter water per gewicht van een gram hebben. De dichtheid van water wordt als volgt berekend:
Dichtheid van water = Massa van het water / Volume van water
Dichtheid van water = 1/1
Dichtheid van water = 1 gram / cm blokjes

Bij STP, zal één kubieke centimeter van lood een massa van 11,34 gram hebben. De dichtheid van lood wordt als volgt berekend:
Dichtheid van lood = Massa van lood / Volume van water
Dichtheid van lood = 11,34 / 1
Dichtheid van lood = 11,34 gram / cm blokjes

Functie

De formule voor het berekenen van het soortelijk gewicht kan worden geschreven: SG = / water (voorwerp of vloeistof?)?.

Om het soortelijk gewicht van kurk te berekenen, verdelen de dichtheid van de kurk (220 kg / kubieke meter) van de dichtheid van water (1000 kg / kubieke meter).
SG kurk =? kurk /? water
SG kurk = 220/1000
SG kurk = 0,22 km / kubieke meter
0,22 kleiner is dan 1; Daarom kurk blijft drijven op het water.

Het soortelijk gewicht van lood berekenen, deelt de dichtheid van lood (11.340 kg / kubieke meter) van de dichtheid van water (1000 kg / kubieke meter).
SG lead =? lood / ? water
SG lead = 11340/1000
SG lead = 11.34 km / kubieke meter
11,34 is dan 1; daarom leiden zal niet drijven op het water.

Als u krijgen de SG van een object of vloeistof en de noodzaak om de dichtheid van dat object of vloeistof te berekenen, de formule zou worden herschreven als volgt:? SG x water = voorwerp of vloeistof.

Er zijn geen eenheden die betrokken zijn bij de etikettering van soortelijk gewicht. Echter, de dichtheid van het object of vloeistof en de dichtheid van water in dezelfde meeteenheid.

effecten

Dichtheid de dichtheid van een voorwerp of vloeistof in vergelijking met de dichtheid van water bij een exacte temperatuur en een exacte druk. Veranderingen in temperatuur en drukeffect de dichtheid van objecten en vloeistoffen en dus invloed op de dichtheid van objecten en vloeistoffen.

Het soortelijk gewicht van een stof of een vloeistof, zoals water, de referentievloeistof, gaat veranderen afhankelijk van temperatuur en druk. Daarom is een standaardtemperatuur en druk worden gebruikt voor de berekening van de dichtheid. Als die invloeden van buitenaf niet zijn geregeld, zal soortelijk gewicht veranderen.

Water is een grote illustratie voor dit punt. Wanneer het water is bevroren, is minder dicht dan wanneer het op 39 graden Fahrenheit. Wanneer het water wordt verwarmd, is minder dicht dan wanneer het op 39 graden Fahrenheit.

Bij 32 graden Celsius, de dichtheid van water is 915 kg / m blokjes.

Bij 39 graden Celsius, de dichtheid van water is 1000 kg / m blokjes.

Bij 176 graden Celsius, de dichtheid van water is 971,8 kg / m blokjes.

overwegingen

In veel wetenschappelijke berekeningen wordt relatieve dichtheid voorkeur soortelijk gewicht. Relatieve dichtheid vergelijkt de dichtheid van beide stoffen. Relatieve dichtheid wordt berekend door de dichtheid van stof door een dichtheid van stof twee. Ten gronde twee is over het algemeen een verwijzing stof. Indien het resultaat van het delen van de dichtheid van de stof een dichtheid van stof twee één, de stoffen gelijke dichtheid, waardoor gelijke volumes van de stoffen dezelfde massa hebben.

Share This Post