Index / Huis / Wat Is Railroad Ballast?

Share This Post

Huis

Wat Is Railroad Ballast?

Spoorwegen nodig ballast, het materiaal onder de sporen, de cross-banden en de rails te ondersteunen. De ballast helpt de baan te stabiliseren en helpt bij goede drainage. Een goede ballastmateriaal moet stabiliteit en sterkte veilig dragen het gewic

AdvertisementSpoorwegen nodig ballast, het materiaal onder de sporen, de cross-banden en de rails te ondersteunen. De ballast helpt de baan te stabiliseren en helpt bij goede drainage. Een goede ballastmateriaal moet stabiliteit en sterkte veilig dragen het gewicht van de trein. Moderne treinen zet een enorme hoeveelheid stress op de sporen en, zonder de steun van een stevig fundament, kunnen de treinen ontsporen.

Geschiedenis

Vroeg spoorwegen in de VS niet altijd gebruik maken van de juiste ballast materialen. Sommige tracks werden direct gelegd over een laag aarde of verbrande kolen sintels die niet altijd stevig en stabiel genoeg om de passerende treinen overheen te steunen. Ontsporingen voorgedaan als gevolg van de slechte kwaliteit van het spoor. Ingenieurs ontdekt dat de beste manier om het probleem op te lossen werd een laag van permeabel materiaal onder het dwarsliggers en rails.

Verbrijzelde steen

Experimenteren met ballast materiaal is gebleken dat de beste keuze voor een ondersteunende laag onder het spoor werd steenslag. Spoorwegen begonnen met gemalen kalksteen en kwarts te gebruiken voor het spoor onderlaag. Deze materialen bleek een grote vooruitgang ten opzichte van het gebruik van de aarde of kolen sintels als een steunregeling omdat ze veel sterker en duurzamer waren. Steenslag doet uitstekend werk van het voorkomen van onkruid groeien op het spoor en draineert ook goed. Drainage blijft een belangrijk onderdeel van een spoorlijn van vandaag, dat is de reden waarom de buitenranden van de ballast helling naar beneden en weg van het spoor.

ondergrond

Onder de ballast is een andere laag materiaal het helpen genaamd de ondergrond. De algehele gezondheid van het spoor hangt af van de stabiliteit van de ondergrond. In het verleden werd de ondergrond vaak steenslag, net als de laag ballast net onder het spoor, maar meer recentelijk spoorwegen zijn begonnen met een ondergrond van bestrating, zoals Hot Mix Asfalt (HMA). HMA heeft boven de meer traditionele korrelvormige materialen als nummer ondergrond bleek, volgens de Universiteit van Kentucky.

onklaar

Wanneer spoorweg ballast wordt bevuild - wordt gevuld met andere materialen zoals grond of kolenstof - de structuur begint te verslechteren. Een studie uitgevoerd door de Transportation Research Board in 2009 toonde aan dat vervuiling kan leiden tot een aanzienlijke verzwakking van de ballast. De meest schadelijke aangroei medewerker was kolengruis, de studie gevonden. Natte kolengruis produceerde de meeste schade aan de ballast materiaal. De andere fouling middelen getest - kleigrond en minerale vulstof - veroorzaakte ook de ballast kracht verliezen, hoewel niet zoveel als de kolenstof.

Share This Post