Index / Gezondheid / Wat is Omega 3 visolie goed voor?

Share This Post

Gezondheid

Wat is Omega 3 visolie goed voor?

Historisch gebruikt voor de behandeling van gewrichtspijn en verkoudheid, groeiende reputatie visolie wordt uitgebreid tot de behandeling van hartaandoeningen en psychische stoornissen. Omega-3's rol in de gezondheid van het hart wordt momenteel nauw

AdvertisementHistorisch gebruikt voor de behandeling van gewrichtspijn en verkoudheid, groeiende reputatie visolie wordt uitgebreid tot de behandeling van hartaandoeningen en psychische stoornissen. Omega-3's rol in de gezondheid van het hart wordt momenteel nauwe studie, en de American Heart Association raadt het toevoegen van vis en visolie aan het dieet voor een optimale gezondheid van het hart. Volwassene en kind psychische stoornissen zijn een ander gebied waar de omega-3 visolie is het verkrijgen van erkenning als een positieve behandeling.

Visolie

Visolie is afgeleid van de vetweefsels van vette koud water vissen. In de vroege dagen van visolie consumptie werd levertraan verbruikt voor de behandeling van verkoudheid en gewrichtspijn. De behandeling bleek effectief te zijn, maar de dikke, sterk geurende, donkere stof moeilijk te slikken. Moderne visolie zijn verfijnd om de niveaus van omega-3 lange keten vetzuren verhogen en het risico van kwikverontreiniging.

eigenschappen

Omega-3 visolie bevat de langketenige vetzuren docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). DHA, in het bijzonder, om de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel bij kinderen verbeteren. Zowel EPA en DHA helpen om de ontwikkeling en het risico op hart-en vaatziekten te verminderen (zie referenties).

Hart

De American Heart Association adviseert het toevoegen van olie-rijke vis aan het dieet ten minste twee tot drie keer per week. Niet alleen is vis een goede eiwitbron is hoog in lange-keten omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren kunnen helpen voorkomen en behandelen, plotselinge hartaanval. Het consumeren van vis of visolie supplementen, kan de bloeddruk verlagen, verminderen groei van atherosclerotische plaque, triglyceride niveaus te verlagen, en het risico op hartritmestoornissen (zie Referenties) te verlagen.

ADHD

Visolie wordt gebruikt om stemmingsstoornissen zoals volwassen depressie en angst te behandelen. Steeds vaker wordt visolie bestudeerd als een behandeling voor kinderen met autisme, dyslexie en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Lage bloedspiegels van DHA gevonden bij kinderen met ADHD heeft studies gevraagd om de correlatie tussen DHA-deficiƫntie en ADHD te testen. Volgens Paul Montgomery, auteur van de Britse Oxford-Durham studie gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics in 2005, visolie verbeterde de kinderen de mogelijkheid om zich te concentreren en te blijven op de taak (zie referenties).

overwegingen

Bij het nemen van een visolie supplement, zijn enkele waarschuwingen geadviseerd. Kwiktoxiciteit kan worden vermeden door de consumptie van gezuiverd farmaceutische kwaliteit visolie. Hoge doses van visolie kan overmatig bloeden veroorzaken door het bloed dunner en belemmeren coagulatie. Het is aangeraden om hoge doses visolie voorkomen voordat ingrepen. Andere effecten van hoge dosering kan omvatten maagklachten en misselijkheid.

Share This Post