Index / Gezondheid / Wat is lymfoom kanker?

Share This Post

Gezondheid

Wat is lymfoom kanker?

Lymfoom is een kanker die de cellen van het immuunsysteem beïnvloedt, een ziekte die mensen van alle leeftijden, waaronder kinderen treft. Volgens de Lymphoma Research Foundation, lymfoom is de belangrijkste bloedgroep kanker in de VS, en het is de d

Advertisement

Lymfoom is een kanker die de cellen van het immuunsysteem beïnvloedt, een ziekte die mensen van alle leeftijden, waaronder kinderen treft. Volgens de Lymphoma Research Foundation, lymfoom is de belangrijkste bloedgroep kanker in de VS, en het is de derde meest voorkomende kanker bij kinderen en de zesde meest voorkomende vorm van kanker bij volwassenen. Er zijn twee types lymfomen, die beide verschillende opvattingen en wordt vaak met verschillende leeftijdsgroepen. Beide typen veroorzaken soortgelijke symptomen, volgens de National Cancer Institute, maar ze kunnen worden onderscheiden tijdens microscopisch onderzoek. Gelukkig voor patiënten lymfoom kanker, behandeling zijn hoog en behandelingen zijn vaak effectief in het vertragen van de verspreiding van de kanker.

Kenmerken

Volgens de Leukemie en lymfoom Society, lymphoma wanneer een witte bloedcellen, zogenaamde lymfocyten, wordt maligne, vermenigvuldigen en vormt tumoren die de lymfeknopen vergroten.

types

Er zijn twee hoofdtypen lymfomen: Hodgkin's lymphoma, die vijf subtypen omvat, en non-Hodgkin-lymfoom, waarbij alle andere gevallen van lymfoom omvat.

Identificatie

Het eerste teken van lymfoom is typisch een pijnloze zwelling van de lymfeknopen, maar andere symptomen omvatten een vergrote milt, koorts, rillingen, nachtelijk zweten, vermoeidheid, onverklaarbaar gewichtsverlies en jeuk, volgens de Leukemie en Lymphoma Society.

Preventie / Solution

De National Institutes of Health dat er geen bekende middel tegen lymfoom en behandeling bestaat doorgaans uit een combinatie van chemotherapie, straling en biologische therapie.

overwegingen

Hodgkin lymfoom heeft een hoge genezing tarief en een 80 procent vijf jaar te overleven tarief. Recente medische ontwikkelingen hebben de vijf jaar te overleven tarief voor non-Hodgkin lymfoom tot 55 procent verbeterd, volgens de Lymphoma Research Foundation.

Share This Post