Index / Onderwijs / Wat is Kort Essay Form?

Share This Post

Onderwijs

Wat is Kort Essay Form?

De gevreesde essay: Je zit voordat een blanco stuk papier en moet vullen met ideeën en feiten. Uw docent toegewezen je een onmogelijk breed onderwerp, maar het maken van een schets kan aanzienlijk helpen. Een kort essay bevat slechts drie delen. Wete

Advertisement



De gevreesde essay: Je zit voordat een blanco stuk papier en moet vullen met ideeën en feiten. Uw docent toegewezen je een onmogelijk breed onderwerp, maar het maken van een schets kan aanzienlijk helpen. Een kort essay bevat slechts drie delen. Weten en na hen kan dat gevoel van angst weg te nemen.

Definitie

Hoewel sommige varianten op de fundamentele kort essay formule bestaat, de meeste volgen een vergelijkbaar formaat: inleiding, het lichaam en de sluiting. U hoeft alleen maar om jezelf te vragen hoeveel lichaam alinea's die u nodig hebt, al is de aard van het onderwerp dat vaak dicteert. Complexe onderwerpen hebben veel leden; specifieke batterijen kunnen slechts twee nodig.

Introductie paragraaf

Je nodig hebt om te beginnen met een indrukwekkende opening lijn. Dit trekt de lezer in en kondigt uw onderwerp op een interessante manier. Je zal spelen uit deze lijn in uw essay, dus kies een geweldig. Ten tweede, de invoering fungeert als een soort schets voor de rest van het papier. Introduceer uw centrale punten, maar ze niet te veel uit te leggen - je hoeft niet te veel van het lichaam af te nemen paragrafen.

body leden

De hele papier wordt op de as van het lichaam. Al uw feiten, argumenten en meningen moeten stromen door deze afdeling, samen binden alles. In het doen van uw onderzoek, u geaccumuleerde verschillende data, namen, citaten en ga zo maar door. U vindt ze goed te benutten in het lichaam, ofwel het onderwerp dat je aan het schrijven bent over illustreren of de invulling van het argument dat u wilt maken. Zorg ervoor dat elke paragraaf uitmondt in de volgende; Als ze dat niet doen, overwegen om een ​​schets.

Wankelen uw argumenten of punten in de loop van twee of drie alinea's. Zorg ervoor dat ze specifiek op zichzelf, en dat ze brengen het overkoepelende begrip van het essay. Plaats uw beste of sterkste punt in de eerste paragraaf, uw volgende sterkste punten achteraf en ten slotte je zwakste aan het eind. Deze haken de lezer in uw centrale stelling vroeg op, en vervolgens overtuigt haar met verdere argumenten.

conclusie Paragraaf

Nadat u het lichaam (die moet nemen van de grootste bedrag van uw papier) die je nodig hebt om je gedachten af ​​te ronden in een conclusie, paragraaf hebt voltooid. Herformuleren uw centrale stelling, zinspelen op uw openingszin en geef uw publiek merken dat uw discussie is ingepakt. Deze verklaring zal hen taak met het nemen van de kennis die ze hebben opgedaan met het papier en draaien in een concreet antwoord. Als je je werk effectief gedaan hebt, zal je publiek essay laat meer verlicht dan toen ze begonnen.

Share This Post