Index / ouderschap / Wat is het verschil tussen Reinforcement & Punishment?

Share This Post

ouderschap

Wat is het verschil tussen Reinforcement & Punishment?

In een perfecte wereld, zou je geen zorgen te maken over de discipline, maar alle ouders geconfronteerd met situaties die interventie noodzakelijk. Het doel van discipline is om het ongewenste gedrag te verminderen en daarmee de positieve keuzes die

AdvertisementIn een perfecte wereld, zou je geen zorgen te maken over de discipline, maar alle ouders geconfronteerd met situaties die interventie noodzakelijk. Het doel van discipline is om het ongewenste gedrag te verminderen en daarmee de positieve keuzes die uw kind maakt. Zowel de versterking en straf zijn manieren om dat doel te bereiken, maar de methoden subtiele verschillen die men beter geschikt is voor uw kind kan maken.

versterking Basics

Versterking richt zich op het vergroten van het gewenste gedrag bij je kind. Uw versterkende maatregelen helpt je kind leren wat je hem wilt doen. Versterking is positief of negatief. In positieve versterking, uw kind krijgt iets positiefs voor het juiste te doen. Je zou hem loven voor het helpen van zijn kleine zusje te binden haar schoenen of hem belonen met een trip naar de ijssalon om goed te presteren op een test. Negatieve versterking klinkt misschien als straf, maar het is anders. In dit type wapening, het kind vermijdt iets negatief door een positief gedrag keuze. Hij zou te verliezen screen time privileges door het krijgen van zijn huiswerk gedaan, bijvoorbeeld.

versterking Overwegingen

De motiverende actie of post moet iets wat je kind leuk vindt of geniet, aldus Ira J. Chasnoff, MD, schrijven voor Psychology Today. Met behulp van een stuk speelgoed dat hij niet schelen als een versterkende item is niet waarschijnlijk een effect hebben, bijvoorbeeld. Stem af op de belangen van uw kind en de dingen die hij waardeert om de beste motivators voor zijn positief gedrag te bepalen. Merk op hoe hij reageert op acties, zoals lof, om te bepalen wat effectief is. De versterkende maatregelen moeten onmiddellijk plaatsvinden na de gewenste gedrag effectief te zijn. Met behulp van versterking betekent vaak het negeren van kleine negatieve gedrag bij je kind in het voordeel van het roepen van de positieve gedrag. Bij negatief gedrag ernstig zijn - als iemand in gevaar is of de actie negeert schromelijk waarden van uw gezin, bijvoorbeeld - je kan nodig zijn om een ​​straf techniek gebruiken om het gedrag te elimineren.

straf Basics

Straf steunt op een negatieve stimulans om ongewenst gedrag te verminderen, volgens de American Academy of Pediatrics. Hoewel straf heeft vaak een negatieve bijklank, het hoeft niet schadelijk te zijn indien correct gebruikt. Twee soorten straffen zijn verbale berispingen en lijfstraffen of fysieke pijn. Uitsterven is een soortgelijke discipline methode die wegneemt iets wat het kind leuk vindt of vermijdt het geven van een kind positieve versterking na wangedrag. Time-out en het wegnemen van spullen of privileges zijn twee veel voorkomende soorten uitsterven. Een ander voorbeeld is het negeren van een kind na een minderjarige wangedrag, zoals het gooien van een woedeaanval, omdat de aandacht van een volwassene - zelfs negatieve aandacht - is soms een versterkende werking.

straf Overwegingen

Straf dient gericht te zijn aanvaardbaar gedrag te leren, en niet worden gebruikt als een manier om wraak te nemen of toebrengen schaamte. De American Academy of Pediatrics waarschuwt tegen lijfstraffen dat blijvende sporen verlaat, gaat schudden of schokken van uw kind, of wordt gedaan uit woede. Het wegnemen van privileges of het gebruik van time-out worden vaak beschouwd als effectiever dan spanking, in het bijzonder in de tijd. Het gevolg van de ongewenste gedrag moet betekenis voor het kind. Bij gebruik van het uitsterven strategie, bijvoorbeeld, zou je weg te nemen van uw tiener rijden privileges of annuleren van een toneelstuk datum voor uw kind. Voor de doeltreffendheid, moet de straf mee te gaan met beloningen als je kind naar behoren gedraagt ​​zich, volgens de Amerikaanse Arts van de Familie.

Share This Post