Index / Bedrijf / Wat is het verschil tussen operationele kosten en belastingen?

Share This Post

Bedrijf

Wat is het verschil tussen operationele kosten en belastingen?

Kraken nummers is een cruciaal aspect van het runnen van een bedrijf. Bedrijven kunnen een accountants gebruiken om de boeken te houden, maar een accountant is een andere kosten, zodat sommige ondernemers kunnen kiezen om de zakelijke financiën greep

Advertisement

Kraken nummers is een cruciaal aspect van het runnen van een bedrijf. Bedrijven kunnen een accountants gebruiken om de boeken te houden, maar een accountant is een andere kosten, zodat sommige ondernemers kunnen kiezen om de zakelijke financiën greep op hun eigen. Of u wilt uw bedrijf geldzaken te behandelen of u een accountant gebruiken, helpt het om enkele van de fundamentele termen als exploitatiekosten, omzet en winst te begrijpen.

Bedrijfskosten

Een last is iets wat je betalen. De operationele kosten te dekken van de kosten die nodig zijn om het bedrijf draaiende op een dag-tot-dag basis te houden. De uitgaven in het algemeen onder meer kosten zoals loon- en salaris, huur, elektriciteit en belastingen. Een operationele kosten is niet gekoppeld aan de kosten om goederen of diensten te produceren, echter. Een andere term voor een operationele kosten is de verkoop, algemene en administratieve kosten, of SG & A-kosten.

inkomsten

De omzet is geld in het bedrijf komen. Het is al het geld dat het bedrijf brengt in het uitvoeren van haar activiteiten --- zijn dat de verkoop van goederen, diensten of andere aanbiedingen. De omzet is wezenlijk verschillend van operationele kosten - het is geld stroomt in het bedrijf in plaats van uit te gaan. De omzet is ook verschillend van de winst of inkomsten.

Brutowinst

De brutowinst is de hoeveelheid geld die overblijft na aftrek van de kosten van goederen en diensten uit de inkomsten. Het is geld het bedrijf gebruikt om de operationele kosten te dekken. Bijvoorbeeld, als het bedrijf bracht in $ 15.000 in inkomsten, maar het kost $ 6.000 tot de goederen of diensten te produceren, de bruto winst is $ 9.000.

Operationeel inkomen

Uw bedrijfsresultaat is het geld dat overblijft na het betalen van de bedrijfskosten. Figuur dit bedrag door het aftrekken van de brutowinst van de operationele kosten. Als je uiteindelijk met een positief getal, heeft u zaken geld gemaakt. Negatieve cijfers geven aan dat u zaken is geld te verliezen, of het betalen van meer dan het pekelen in. Bijvoorbeeld, als u een brutowinst $ 9,000 en de operationele kosten van $ 3000, het bedrijf verdiende $ 6.000.

Share This Post