Index / Huisdieren / Wat is het verschil tussen Man & Vrouw Platy Fish?

Share This Post

Huisdieren

Wat is het verschil tussen Man & Vrouw Platy Fish?

Platies zijn levendbarende tropische vissen die behoren tot dezelfde familie als guppies en zwaarddragers. Duidelijke verschillen bestaan ​​tussen de seksen in termen van kleur, grootte, vorm van het lichaam en fin vorm. kleurintensiteit Mannelijke e

Advertisement

Platies zijn levendbarende tropische vissen die behoren tot dezelfde familie als guppies en zwaarddragers. Duidelijke verschillen bestaan ​​tussen de seksen in termen van kleur, grootte, vorm van het lichaam en fin vorm.

kleurintensiteit

Mannelijke en vrouwelijke platies neiging om patronen te delen; dat wil zeggen dat dezelfde kleuren in dezelfde locaties op beide geslachten. De mannetjes van sommige soorten, zoals rood platies hebben vaak meer intensiteit om hun lichaam en fin kleur doen dan vrouwtjes van hetzelfde ras.

Lichaamsgrootte

Vrouw platies zijn iets groter dan mannelijke platies. Vrouwelijke platies zal groeien zolang 2 duim, terwijl de mannetjes groeien slechts 1,5 inch lang.

Lichaamsvorm

Vrouw platies hebben een ronder, zwaarder lichaam dan mannelijke platies. Vrouwtjes dragen jonge, beter bekend als zwangere vrouwen, hebben een grote bobbel in hun midbody omgeving. Dit gebied, de zwangere plek, kan een andere kleur dan de normale kleur lichaam van het vrouwtje hebben.

fin Shape

De vorm van de anale vin verschillen tussen de seksen. Vrouw platies hebben een afgeronde aarsvin. Man platies hebben een lange, dunne anale vin. Fin, gonopodium genoemd, wordt gebruikt om de vrouwelijke insemineren.

Share This Post