Index / wettelijk / Wat is het verschil tussen Gekwalificeerde DUI & DUI?

Share This Post

wettelijk

Wat is het verschil tussen Gekwalificeerde DUI & DUI?

Rijden onder invloed van drugs, alcohol of een combinatie van beide kan draaien, afhankelijk van het rechtsgebied, in een DUI, DUII of DWI. Het is een ernstig misdrijf en maakte des te ernstiger wanneer het een "verergerd" DUI. Het verschil tuss

AdvertisementRijden onder invloed van drugs, alcohol of een combinatie van beide kan draaien, afhankelijk van het rechtsgebied, in een DUI, DUII of DWI. Het is een ernstig misdrijf en maakte des te ernstiger wanneer het een "verergerd" DUI. Het verschil tussen een DUI en een verergerde DUI hangt in grote mate af van de bevoegdheid. Vraag altijd het advies van uw eigen juridisch adviseur in het rechtsgebied van uw zaak relevant.

DUI Defined

DUI heeft in wezen twee juridische betekenissen. One is gedefinieerd door adem of alcoholgehalte of BAC, die verwijst naar de hoeveelheid alcohol in bloed of iemands adem. Met ingang van mei 2007, in alle staten en het District of Columbia, is het illegaal per se om een ​​motorvoertuig te werken met een BAC van 0,08 procent of hoger. Dit betekent dat het illegaal is op zichzelf zonder verdere bewijs of argument.

De tweede is gedefinieerd in termen van een bijzondere waardevermindering. Dat wil zeggen dat een bestuurder met een BAC kleiner dan 0,08 procent nog steeds schuldig aan het rijden onder invloed als drugs, alcohol of een combinatie van beide functioneren van de persoon hebben aangetast zijn. Een bijzondere waardevermindering wordt het vaakst beoordeeld door tests van de gebiedsgematigdheid, maar kan ook worden gebaseerd op waarnemingen van een officier.

Verergerd Op basis van BAC

In sommige rechtsgebieden kan een BAC, dat is aanzienlijk hoger dan de wettelijke limiet van 0,08 procent resulteren in een verergerde DUI. De exacte BAC dat een verzwaarde DUI triggers, is afhankelijk van de staat de wet, maar over het algemeen varieert van 0,15 procent op maximaal.

Verergerd op basis van eerdere delicten

Afhankelijk van de jurisdictie, kan een verergerde DUI in rekening worden gebracht wanneer de bestuurder is veroordeeld wegens eerdere DUIs. Sommige staten zijn soepeler dan anderen, maar het grote bereik is van twee of meer voor misdrijven in de afgelopen drie tot 12 jaar.

Verergerd Gebaseerd op Concurrent Kosten

Een verergerde DUI kan ook worden gebaseerd op de bestuurder het plegen van meerdere overtredingen gelijktijdig. Dit kan een aantal verkeersovertredingen zoals het niet om aan te geven, het niet een enkele rijstrook van de reis of het niet om te stoppen met handhaven betrekken. De gelijktijdige kosten kan ook net zo eenvoudig als het rijden zonder verzekering of het rijden met een geschorst, ingetrokken of anderszins ongeldig rijbewijs te zijn.

Verergerd Op basis van Accident

Een ongeval dat resulteert in letsel of de dood kunnen worden aangerekend als verzwarende DUI in bepaalde rechtsgebieden. De verwondingen kan zijn om passagiers, omstanders of een andere driver.

Verergerd Op basis van de aanwezigheid van Minor (s)

Een verergerd DUI gebaseerd op de aanwezigheid van minderjarigen kan een aantal scenario's te betrekken. In sommige jurisdicties, het rijden onder invloed in een school zone, ongeacht de betrokken snelheid, kan leiden tot een verergerde DUI. In de meeste, zal de aanwezigheid van een kleine in het voertuig de hogere kosten leiden; Dit omvat het besturen van een schoolbus.

gevolgen

Of een verergerd DU wordt gebracht als een misdrijf of een misdrijf is afhankelijk van de bevoegdheid, maar verergerd DUIs voeren strengere straffen dan veroordeling voor een DUI. De gevolgen kunnen verplichte opsluiting, verhoogde boetes, verhoogde dienstverlening aan de gemeenschap, langere proeftijd, langdurige of permanente licentie schorsing omvatten rechtbank opgelegd drugs of alcohol behandeling, de installatie van een alcoholslot of verbeurdverklaring van het voertuig van de bestuurder.

Share This Post