Index / Bedrijf / Wat is het verschil tussen een Marketing Manager en Marketing Director?

Share This Post

Bedrijf

Wat is het verschil tussen een Marketing Manager en Marketing Director?

Een taakomschrijving voor een manager omvat vaak deze rechten zoals plannen, coördineren en aansturen van activiteiten binnen een specifieke bedrijfstak of een specifieke afdeling. Om deze reden, veel mensen denken marketing managers en marketing dir

AdvertisementEen taakomschrijving voor een manager omvat vaak deze rechten zoals plannen, coördineren en aansturen van activiteiten binnen een specifieke bedrijfstak of een specifieke afdeling. Om deze reden, veel mensen denken marketing managers en marketing directeuren hebben hetzelfde takenpakket. In werkelijkheid, marketing managers en directeuren hebben totaal verschillende banen en de bijbehorende verantwoordelijkheden.

marketing Manager

De marketing manager beheert meestal zowel de reclame en marketing afdelingen, zoals veel bedrijven vaak combineren de twee in één functie. De marketing manager geeft leiding aan een team van medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van plannen en strategieën voor een succesvolle productlancering en marktpenetratie. In bedrijven die buiten de marketing- en reclamebureaus inhuren om te starten en strategieën, de marketing manager huurt het agentschap en houdt toezicht op de voortgang ervan. De marketing manager maakt ook budget beslissingen en heeft een goede verstandhouding met de verkoopafdeling. Hij moet ten minste een bachelor's degree in marketing of een gerelateerd veld te hebben. Zijn marketing en reclame expertise in combinatie met zijn opleiding en ervaring, stelt hem in staat om zijn weg te werken aan de marketing manager positie, volgens StateUniversity.com.

Marketing directeur

De marketing director bepaalt en onderhoudt een bedrijf marketing strategie. De marketing directeur focust op marktsegmenten; die groepen consumenten in categorieën geplaatst op locatie, leeftijd of andere gemeenschappelijke kenmerken. Ze werkt om erachter te komen welk segment is het meest geschikt voor het product van haar bedrijf, op basis van waar het product de meest voor de langste periode van tijd zal verkopen. De taken van de marketing director variëren, afhankelijk van de grootte en het beleid van de onderneming. Voor sommige bestuurders, hun taak stoppen bij het segmenteren en het bepalen van de beste potentiële markt. Andere bestuurders voeren ook aanvullend onderzoek, en te werken aan de lancering van een product te implementeren in de specifieke keuze segment. In beide gevallen, sales managers rapporteren aan de marketing director, zodat ze volgen de verkoopcijfers van het bedrijf kan houden. Met die verkoopcijfers, beslist ze of de strategie succesvol is. Ze moet een master's degree in het bedrijfsleven of een gerelateerd veld en moet beklim de corporate ladder om haar positie te verkrijgen, volgens StateUniversity.com.

Verschillen die verband houden met de plichten en verantwoordelijkheden

De marketing manager richt zich op enkele projecten tegelijk. Hij werkt aan de lancering en de strategie van alleen die producten gedurende een bepaalde periode. De marketing director, echter, richt zich op de marketing strategie voor het hele bedrijf, de hele tijd. Dit is het belangrijkste verschil tussen de twee banen; de regisseur werkt op een grotere schaal. Ook de manager heeft interactie met de afdeling verkoop, maar alleen om ervoor te zorgen de twee afdelingen - marketing en verkoop - zijn op dezelfde pagina. Sales managers rapporteren aan de directeur en de marketing director werkt met verkoopcijfers. De regisseur heeft ook meer controle, een grotere reikwijdte en meer beslissingsbevoegdheid.

andere verschillen

De marketing manager moet minimaal een bachelor's degree hebben. Een master's degree is over het algemeen nodig is voor een marketing director. Met ingang van 2011, de mediaan salaris marketing manager is ongeveer $ 73.000 per jaar, volgens StateUniversity.com. gemiddelde salaris van een directeur marketing is omhoog van $ 130.000 per jaar.

Share This Post