Index / Hobby's, Games & Toys / Wat is het verschil tussen een Man & Vrouw Bluebird?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat is het verschil tussen een Man & Vrouw Bluebird?

De Oostelijke sialia, Sialia sialis, is één van de mooiste Amerikaanse zangvogels. Bluebirds zijn één van de zeldzame vogelsoorten weergeven van jeugdige dimorfisme, wat betekent dat mannetjes en vrouwtjes te onderscheiden, zelfs voordat ze volwassen

AdvertisementDe Oostelijke sialia, Sialia sialis, is één van de mooiste Amerikaanse zangvogels. Bluebirds zijn één van de zeldzame vogelsoorten weergeven van jeugdige dimorfisme, wat betekent dat mannetjes en vrouwtjes te onderscheiden, zelfs voordat ze volwassen worden.

Grootte

Het mannetje is 7 inches lang, terwijl het vrouwtje is 6 1/2 duim lang. Het gewicht van de man is 1-1,1 ounce, met de vrouwelijke wordt iets zwaarder.

Kleur

Een mannetje heeft een briljante blauwe hoofd, nek en rug, met een warme roodbruine gekleurde borst en wit op de onderbuik. Vrouwelijke markeringen zijn vergelijkbaar, maar de kleur enigszins gedempt. Het vrouwtje heeft ook een wit oog ring, zegt Bluebird Hollow, een website gewijd aan informatie over de soort.

lied

Bluebirds hebben zowel harde en zachte liedjes. Het mannetje bluebird zingt luid bij het zoeken naar een partner, bij het nesten en ook om te waarschuwen voor gevaar. Vrouwtjes zijn waargenomen luid zingen wanneer de man is niet in de buurt en er is een roofdier. Mannetjes gebruik maken van de zachte lied als een verzekering om de vrouwelijke tijdens eierleggende tijd.

telefoontje

The Bluebird oproep, "tu-a-wee," wordt gemaakt door mannen, vrouwen en jongeren als een contact signaal tussen familieleden.

ouderlijke zorg

De man is niet de vrouw met nest-gebouw of incuberen bij te staan. Na de kuikens uitkomen, de vrouwelijke ouder voert bijna alle van de voeding.

Share This Post