Index / wettelijk / Wat is het verschil tussen een federale wet en een verordening?

Share This Post

wettelijk

Wat is het verschil tussen een federale wet en een verordening?

Met de ingewikkelde terminologie en jargon van de juridische wereld, kan het moeilijk zijn om het verschil tussen een federale wet en een verordening te vertellen. In het algemeen, het Congres passeert federale wetten en instanties doorgeven regelgev

AdvertisementMet de ingewikkelde terminologie en jargon van de juridische wereld, kan het moeilijk zijn om het verschil tussen een federale wet en een verordening te vertellen. In het algemeen, het Congres passeert federale wetten en instanties doorgeven regelgeving om wetten uit te voeren.

Begrip van een federale wet

Een federale wet wordt aangenomen door het Congres en ondertekend in de wet door de president, volgens de online Free Legal Dictionary.

Doel van een federale wet

In tegenstelling tot de staatswetten, die niet verder reiken dan de grens van de staat, federale wetten betreffen meestal het hele land. Staten maken meestal hun eigen wetten.

Als iemand een wet overtreedt, is hij onderworpen aan strafrechtelijke vervolging of civielrechtelijke aansprakelijkheid.

Definitie van een verordening

Verordeningen dienen als de ruggengraat van de wetten. Volgens de Free Legal Dictionary, federale overheid departementen en agentschappen geven regelgeving om van de wetgevingen Congres maakt "de intentie uit te voeren".

Functie van een verordening

De door administratieve instanties regels worden genoemd voorschriften en zijn ontworpen om te "begeleiden de activiteit" van de werknemers van en gereguleerd door het agentschap. Verordeningen worden ook gebruikt om "eenvormige toepassing" van de wet, volgens de Free Legal Dictionary.

hoogste Law

In de Verenigde Staten, de Amerikaanse grondwet is de hoogste wet. Geen federale of de wet kan de grondwet tegenspreken.

Share This Post