Index / Cars / Wat is het verschil tussen de Pontiac Grand Prix Models J & SJ?

Share This Post

Cars

Wat is het verschil tussen de Pontiac Grand Prix Models J & SJ?

De Pontiac Grand Prix begon als een full-size luxe auto toen geïntroduceerd door General Motors voor het modeljaar 1962. Voor de jaren 1962-1968, de Grand Prix bleef een full-size luxe model onderscheidt zich door zijn strakke, sportieve lijnen en de

Advertisement

De Pontiac Grand Prix begon als een full-size luxe auto toen geïntroduceerd door General Motors voor het modeljaar 1962. Voor de jaren 1962-1968, de Grand Prix bleef een full-size luxe model onderscheidt zich door zijn strakke, sportieve lijnen en de verscheidenheid van robuuste motor pakketten, in aanvulling op een hoog niveau van standaard luxe voorzieningen. Voor het modeljaar 1969, Pontiac veranderde de basis van de Grand Prix op een iets kleinere frame, met nadruk op een twee-deur lay-out en de introductie van verschillende optiepakketten, met inbegrip van de J en SJ-modellen.

motoren

De J en SJ modellen bleef standaard pakketten voor vele jaren; de SJ werd gestaakt voor het modeljaar 1981, hoewel de J en een luxe pakket, de LJ, bleef in de productie. Het belangrijkste verschil tussen de J en SJ modellen lag in de aandrijflijn. Terwijl de motor maten en vermogen uitgangen varieerde gedurende de periode van 1969-1980, de J-model kwam altijd standaard met de kleinste, laaghartige motor beschikbaar voor de lijn en de SJ kwam altijd standaard uitgerust met de krachtigste motor van de lijn. In 1969 was dit een 390 pk 428 cubic inch motor; in 1980, was het teruggebracht tot een 125 pk 265 cubic inch-energiecentrale in reactie op nieuwe federale richtlijnen met betrekking tot emissies en brandstofverbruik.

Transmissies en de carburateur

De J-modellen voor deze jaren kwam met een standaard handgeschakelde transmissie; SJ-modellen kwam met een standaard automatische Turbo Hydra-Glide transmissie. Carburateurs op de J modelauto's waren over het algemeen twee-barrel modellen terwijl de hogere-performance SJ modellen werden uitgerust met vier-barrel carburateurs.

andere verschillen

Verschillen tussen de twee modellen varieerden in de tijd zowel in productie waren; het belangrijkste thema was dat de SJ was een upgrade-pakket met standaard functies die niet standaard op de basis J modelauto's, zoals verbeterde meters, geschilderd spiegel mounts, verbeterde batterij, speciaal interieur, sportieve kuipstoelen, afgestemd schorsingen, zwaaien bars en opgewaardeerd banden.

Share This Post