Index / Onderwijs / Wat is het doel van het gebruik van voorvoegsels in het metrieke stelsel?

Share This Post

Onderwijs

Wat is het doel van het gebruik van voorvoegsels in het metrieke stelsel?

Het metrieke stelsel werd ontwikkeld als een alternatief voor het imperiale stelsel. Het metrische systeem maakt gebruik van een basis 10 systeem voor alle eenheden die worden aangeduid met behulp van voorvoegsels. Functie Voorvoegsels op de voorzijd

Advertisement

Het metrieke stelsel werd ontwikkeld als een alternatief voor het imperiale stelsel. Het metrische systeem maakt gebruik van een basis 10 systeem voor alle eenheden die worden aangeduid met behulp van voorvoegsels.

Functie

Voorvoegsels op de voorzijde van een eenheid maken aan te duiden welke kracht van 10 wordt weergegeven. Bijvoorbeeld, in "kilometer" het voorvoegsel "kg" bevestigd te tonen dat het apparaat nu 10 ^ 3 keer groter dan de basiseenheid, in dit geval de meter.

Kenmerken

Dezelfde voorvoegsels worden gebruikt voor alle eenheden. Bijvoorbeeld, een kilogram is gelijk aan 1000 gram, net als een kilometer is gelijk aan 1.000 meter.

Identificatie

De officiële voorvoegsels zijn Internationaal Bureau voor maten en gewichten, maar er zijn verschillen tussen de landen. Bijvoorbeeld, de officiële prefix voor 10 ^ 1 is 'deca', maar in de VS, is de spelling "deka-" de voorkeur.

Origins

De metrische voorvoegsels zijn afkomstig uit het Grieks en het Latijn.

voordelen

Door het gebruik van de voorvoegsels, het metrieke stelsel heeft consistente conversies tussen alle eenheden, in tegenstelling tot het imperiale stelsel, die uiteenlopende omzettingen, zoals 16 ounces aan een pond en 2000 pond om een ​​ton.

Share This Post