Index / Gezondheid / Wat is Hepatitis B Core Antibody?

Share This Post

Gezondheid

Wat is Hepatitis B Core Antibody?

Hepatitis omvat leverontsteking en hepatitis B wordt veroorzaakt door een van meerdere hepatitis virussen. Veel mensen met hepatitis B hebben geen symptomen en de diagnose wordt vaak gesteld door middel van een bloedtest voor een antilichaam of antig

Advertisement

Hepatitis omvat leverontsteking en hepatitis B wordt veroorzaakt door een van meerdere hepatitis virussen. Veel mensen met hepatitis B hebben geen symptomen en de diagnose wordt vaak gesteld door middel van een bloedtest voor een antilichaam of antigen.

Bloedonderzoek Informatie

Hepatitis B bloedonderzoek kan aangeven of het individu heeft een nieuwe infectie, heeft uit een eerdere infectie hersteld of heeft een chronische infectie.

Antigenen en antilichamen

Antigenen vreemde stoffen in het lichaam, zoals bacteriën of virussen, die een immuunrespons vaak aangeduid door de productie van antilichamen eiwitten kan produceren. Deze antilichamen meestal mensen te beschermen tegen opnieuw besmet. Antilichamen kunnen ook in een bloedtest door vaccinatie.

Core antigenen en antilichamen

Het hepatitis B kern antilichaam is technisch de anti-hepatitis B core-antigeen (anti-HBc). Het hepatitis B-kern antilichaam is het eerste antilichaam te verschijnen na een acute hepatitis B-infectie.

volharding

Het uiterlijk van het hepatitis B-kern antilichaam in een bloedtest geeft aan eerdere of lopende hepatitis B-infectie. Het blijft om te verschijnen in een hoog niveau, zowel na het verdwijnen van de infectie en bij chronisch geïnfecteerde patiënten.

Oppervlakte-antigenen en antilichamen

Huidige infectie kan worden geverifieerd door te controleren op het hepatitis B-oppervlakte-antigeen, die infecties geeft aan of de test positief is. Opgelost infectie wordt gedetecteerd door de aanwezigheid van antilichaam tegen hepatitis B oppervlakte-antigeen (HBsAb), terwijl bij chronische infectie hepatitis B oppervlakte-antigeen (HBsAg) zelf is typisch aanwezig.

Share This Post