Index / Onderwijs / Wat Is Hard Stabilization?

Share This Post

Onderwijs

Wat Is Hard Stabilization?

Hard stabilisatie omvat door de mens gemaakte maatregelen om de kustlijn erosie te voorkomen. Kusten veranderen voortdurend als golven en wind eroderen rock en deposito sediment op een continue basis, en deze beweging brengt water dichterbij het binn

AdvertisementHard stabilisatie omvat door de mens gemaakte maatregelen om de kustlijn erosie te voorkomen. Kusten veranderen voortdurend als golven en wind eroderen rock en deposito sediment op een continue basis, en deze beweging brengt water dichterbij het binnenland en verzwakt structurele stichtingen. Twee werkwijzen oeverbescherming zacht stabilisatie, het toevoegen weer natuurlijke materialen effecten van erosie en harde stabilisatie bouwen permanente structuren zoals liezen, aanlegsteigers, golfbrekers en dijken te oever structuren te ondersteunen.

stabiliserende sediment

Er zijn twee methoden van de harde stabilisatie worden gebruikt om te stabiliseren sediment: liezen en steigers. Ze zijn gebouwd loodrecht op de stroom van zand onderbreken langs het strand, beperken zij zijn aangewezen gebied. Liezen, gebouwd loodrecht op het strand, zijn dunne muren breiden uit in de oceaan. Als de kracht van de golven te duwen zand langs het strand, het opstapelt langs de barrière van de liezen. Wanneer voldoende zand opbouwt lekken rond de lies, de kustlijn stabiliseert in dat gebied, maar ten koste van stranden langs de kust. Steigers, zoals liezen, zijn gebouwd loodrecht op het strand. Ze worden geplaatst in paren aan haveningangen om te voorkomen dat zand uit sijpelen in de haven. Steigers beschermen diepte van de haven voor de veiligheid van schepen, maar weinig doen om de kust te beschermen. Zand bouwt, niet in staat te morsen op de lange structuren, en blijft eroderen langs de kust.

Het onderbreken van Waves

Twee andere methoden worden gebruikt om de kracht van de golven te onderbreken: dijken en golfbrekers. Ze zijn gebouwd parallel aan de kust om de kracht van de golven af ​​te leiden van het strand en de kust structuren. Golfbrekers zijn lange, dunne muren gebouwd op zee parallel aan de kust. Zoals steigers, worden golfbrekers gebouwd om havens te beschermen tegen golven. Dit beschermt schepen, maar ook belemmeren de doorstroming van het zand langs het strand. Zand vult de ruimte tussen de golfbreker en de kustlijn, waardoor de haven te ondiep voor schepen. Zeeweringen gebouwd parallel aan de kust naar het strand structuren te beschermen. Dijken moeten regelmatig onderhoud als de kracht van de golven erodeert hen als het doet het strand aan weerszijden van de wanden. Golven ook eroderen het strand aan de voorkant van de muur en eronder, riskeren instorten.

Problemen met Harde Stabilization

Hard stabilisatie wordt beschouwd als permanent, omdat de structuren op hun plaats blijven voor de komende jaren. In sommige opzichten, hoewel, ze zijn snelle oplossingen en kan het omringende strand beschadigen. Hoewel deze structuren te beschermen gebouwen, havens en andere infrastructuur aan de kust, ze vernietigen de recreatieve strand door het afbuigen van de erosie van de resterende zand. Dit heeft ernstige gevolgen voor het ecosysteem als het habitats en broedgebieden bedreigt. Behalve dat esthetisch onaangenaam harde stabilisatie materiaalsysteem ook kostbaar aanvankelijk bouwen en voortdurend handhaven.

In vergelijking met Soft Stabilization

Het toevoegen van zand, duinen en het opbouwen van planten vegetatie sediment te verankeren zijn alle methoden van zachte stabilisatie te bestrijden erosie. Deze methoden verbreden van het strand tijdelijk structuren te beschermen, terwijl het beschermen van de esthetische integriteit van de kust en de recreatieve waarde. Zachte stabilisatie ook nadelen. Het is duur om te onderhouden en moet regelmatig worden aangevuld. Erosie vermindert elders het zand voeding die nodig zijn voor deze projecten. Transplanteren van niet-inheemse zand kan ook nadelige gevolgen hebben voor het leven in zee.

Share This Post