Index / Ambachten / Wat Is Gaas Stof?

Share This Post

Ambachten

Wat Is Gaas Stof?

Hoewel gaas algemeen bekend als een soort bandage voor wondverzorging, is ook een populaire stof voor kleding, gordijnen en sjaals. Het is herkenbaar aan zijn lichte gewicht en zijn doorschijnend of soms transparante uitstraling. kenmerken Gaas los g

AdvertisementHoewel gaas algemeen bekend als een soort bandage voor wondverzorging, is ook een populaire stof voor kleding, gordijnen en sjaals. Het is herkenbaar aan zijn lichte gewicht en zijn doorschijnend of soms transparante uitstraling.

kenmerken

Gaas los geweven, en het is de losse weefsel dat het weefsel geeft de delicate en lichtgewicht maar duurzame eigenschappen waarvoor het bekend. Gaas wordt vaak gemaakt met een linonweefsel - ook bekend als een doup weave - waardoor lucht en licht door het gemakkelijk passeren. Gaas wordt vaak gemaakt van katoen of wol, maar kan ook worden gemaakt van zijde, linnen of ander materiaal. De standaardversie in effen kleuren, samen met gerimpelde, uitgerekt en patroon variaties, zijn beschikbaar voor aankoop door de werf bij de meeste stof winkels.

Kleding

Gaas's lichtgewicht en ademend karakter maakt het een populaire keuze voor de zomer kleding stukken zoals tunieken, rokken, sundresses en zelfs casual broek. Stukken gemaakt van ultra-pure gaas, net als veel tunieken, zijn bedoeld voor slijtage over een hemd of een ander stuk van de kleding. Men's nachthemden van het verleden werden gemaakt van gaas, net als de comfortabele, loszittende hemden gedragen door vrouwen van vandaag. Verschillende soorten van pure decoratieve sjaals zijn vaak gemaakt van dit materiaal.

Theater

In theatrale toepassingen wordt gaas gebruikt om gaasdoeken, of schermen gemaakt van grote geschilderde stukken stof verlicht vanuit verschillende invalshoeken te maken. Gaas is een populaire stoffenkeus vanwege de doorschijnende kwaliteit en zijn vermogen om zijn vorm wanneer opgehangen houden. Het materiaal gedraagt ​​zich als een ondoorzichtige wand wanneer verlicht vanaf de voorkant. Wanneer verlicht van achteren, blijkt echter transparant of doorschijnend. Gaas wordt ook gebruikt als een prop in vele theatervoorstellingen. Bijvoorbeeld kan een verstrooide bundel van blauwe gaas dienen als glinsterende zee podium.

Geneeskunde

Gaas wordt gebruikt voor vele medische doeleinden. Het wordt verkozen boven andere stof alternatieven vanwege het zeer absorberend en niet voldoen aan wonden. Gaas bandages of sponzen zijn meestal beschikbaar voor consumenten als kleine vierkantjes of in kleine rollen die kunnen worden gekocht bij elke drogist. Groothandel medische leveranciers bieden grotere rollen gaas in bulk tegen gereduceerde prijzen. Thuis, wordt gaas aangebracht met extra pleisters of medische tape om kleine wonden te dekken. Artsen toepassen op dressings na stikken wonden en het uitvoeren van een operatie. Gaas wordt ook gebruikt in de veterinaire praktijk voor dezelfde toepassingen.

Share This Post