Index / Tuin / Wat is Fallow Ground?

Share This Post

Tuin

Wat is Fallow Ground?

Landbouw kan de grond uitputten, vooral wanneer hetzelfde gewas is geplant jaar na jaar. Elke plant species bloedzuigers iets uit de grond terwijl het geven van iets anders terug. Bijvoorbeeld, sojabonen (Glycine max) vertrekken nitraten in de bodem,

AdvertisementLandbouw kan de grond uitputten, vooral wanneer hetzelfde gewas is geplant jaar na jaar. Elke plant species bloedzuigers iets uit de grond terwijl het geven van iets anders terug. Bijvoorbeeld, sojabonen (Glycine max) vertrekken nitraten in de bodem, terwijl maïs (Zea mays) absorbeert nitraten. Om de chemische samenstelling van de bodem na de eenjarige gewassen zoals deze aan te vullen, sommige boeren en tuinders laten hun land braak te gaan - of unplanted - zodat de balans van de bodem natuurlijke voedingsstoffen kan worden hersteld.

Vruchtwisseling en braakland

De kern filosofie achter vruchtwisseling is om nooit toestaan ​​dat de gewassen op de bodem van één voedingsstof volledig afbreken. Afwisselend verschillende planten helpt die balans intact te houden. Letting een veld braak liggen, vrij van alle gekweekte gewas, is vaak onderdeel van een goede vruchtwisseling programma. Door de resterende ongezaaide, kan de grond rust en vruchtbaarheid worden hersteld. Vruchtwisseling is des te belangrijker in gebieden waar de bodem is gevoelig voor uitputting of wanneer veeleisende gewassen zijn geteeld. Dezelfde filosofie wordt gebruikt door boeren geldt voor thuis tuinen ook.

historische precedenten

Het toestaan ​​van land aan braak is geoefend door de boeren eeuwenlang staan. Het werd vaak gedaan in de Middeleeuwen, lang voordat technologieën bestaan ​​aanhoudende, grootschalige aanplant mogelijk te maken. Met de komst van de commerciële meststoffen en de toename van de landbouw als een industrie, werd het meer en meer populair om land te verlaten braak en onproductief in westerse samenlevingen. De productie won uit over de gezondheid van de bodem. Fields ondersteund door chemische meststoffen werden achtergelaten in een constante productie, maar de gezondheid van de bodem geleden. Huistuinlieden gevolgd landbouw voorbeelden.

oude Lessen

Een van de eerste, meest primitieve vormen van vruchtwisseling was wat bekend staat als twee-veld rotatie. Boeren verdeelden hun velden in de helft, het planten op de ene helft in een jaar en daarna de andere helft van het volgende jaar. Elk jaar, de helft van hun land mocht rusten en worden verlengd. Deze cyclus werd eindeloos herhaald. Deze werkwijze had het beoogde effect van het aanvullen van de bodem, maar linkerhelft het bouwland ongebruikt en onproductief. Over de geschiedenis, vele culturen bleven om het land te voeden door middel waardoor het braak, maar anderen wendde zich tot nieuwe methoden om land constant in gebruik te houden.

rotatie Voorschotten

Naarmate de tijd verstreek, werd drie-veld rotatie meer populair als een geavanceerde vorm van vruchtwisseling. Zoals de naam al doet vermoeden, waren akkers verdeeld in drieën. In het eerste veld, een boer zaaide jaarlijkse granen zoals gerst (Hordeum vulgare) of tarwe (Triticum aestivum). In het tweede veld, plantte hij een jaarlijkse peulvruchten zoals linzen (Lens culinaris) of erwten (Pisum sativum). De peulvruchten hielp vullen stikstof uitgeput door het graan. De boer liet het derde veld unplanted of braak, zodat voedingsstoffen kunnen verhogen in de bodem. Dezelfde techniek gefilterd naar huis tuiniers. Dit liet braakland om te rusten, maar bleef meer land in productie. Slechts een derde van de landbouwgrond ging ongebruikt.

modern Practice

Gedurende vele jaren, waardoor het land braak te blijven werd beschouwd als een laatste redmiddel voor boeren en tuinders. Meststoffen en intelligente metgezel planten kwam eerst. Echter, moderne boeren en tuinders wenden zich vaak tot de wijsheid in het oude landbouwpraktijken. Deze filosofie brandstoffen het idee van duurzame landbouw en tuinbouw, waar de wijs vruchtwisseling - en vergoedingen voor braakliggende grond - te houden de bodem van nature opgelopen in plaats van uitgeput. Vruchtwisseling en braakland kan seizoensgebonden zijn, in tegenstelling tot de jaarlijkse. In plaats van het verlaten van een tuin productie nemen van een heel jaar, seizoensgebonden lente en de herfst gewassen worden afgewisseld. Tuingrond voedingsstoffen hoog blijven en de tuinen te blijven gezond en productief.

Share This Post