Index / Careers & Work / Wat Is Ethische Stewardship?

Share This Post

Careers & Work

Wat Is Ethische Stewardship?

Ethische rentmeesterschap is een concept dat eerlijke aanmoedigt, rechtvaardige en gelijke behandeling van werknemers en aandeelhouders en een managementstijl gericht op beleidsmaatregelen die werken voor het welzijn van de organisatie als geheel. He

Advertisement

Ethische rentmeesterschap is een concept dat eerlijke aanmoedigt, rechtvaardige en gelijke behandeling van werknemers en aandeelhouders en een managementstijl gericht op beleidsmaatregelen die werken voor het welzijn van de organisatie als geheel. Het concept komt vaak in het management, het bedrijfsleven en andere betrokken met de ervaring van de medewerkers gebieden. Bazen en managers, evenals project managers en collega's, zijn vaak bijzonder bezig met ethische stewardship, omdat het stimuleert een positieve en productieve werkomgeving.

Definitie

Ethische stewardship bestaat uit twee ideeën. Ethiek verwijst naar de principes en moraal dat een individu of een organisatie te begeleiden. Stewardship verwijst naar het beheer, in het bijzonder van anderen 'financiën, goederen of huishouden. Dit kan betekenen dat de steward is verantwoordelijk voor de werknemers, de werkplek of financiën behoren tot de aandeelhouders. Daarom is het idee van een ethische steward betekent de overname van een organisatie, huishouden of de financiën door het volgen van een leidende reeks principes en moraal.

Geschiedenis van de Term

De oorspronkelijke definitie van een "steward" verwees oorspronkelijk naar een persoon die het runnen van een huishouden of landgoed, begeleid bedienden, verzamelde huurprijzen beheerd en onderhouden zakelijke accounts. De term werd later toegepast op de verantwoordelijken van de passagiers op een schip of vliegtuig. De beheerder was niet alleen verantwoordelijk voor anderen aan het schip of vliegtuig, maar was verantwoordelijk voor het welzijn van de vervoerde. Het is duidelijk dat de letterlijke betekenis werd een metafoor voor de leiding van, bescherming en die verantwoordelijk is voor een groep mensen in een werk of zakelijke omgeving. Het idee van ethische rentmeesterschap heeft zich ontwikkeld als bedrijven hebben ontwikkeld; als wetten werden gemaakt om betere arbeidsomstandigheden voor werknemers af te dwingen, heeft principiële en eerlijke behandeling van werknemers ook van essentieel belang geworden.

Gemeenschappelijke Toepassingen van Ethical Stewardship

Ethische rentmeesterschap heeft een aantal praktische toepassingen op de werkplek. In de eerste plaats moeten bezighouden met ethische stewardship werkgevers eerlijke lonen te betalen aan werknemers. Zij moeten ook de eisen van hun werknemers beheersbaar werkuren en taken. Bovendien moeten werknemers de mogelijkheid om werkgevers te benaderen met vragen en problemen hebben en moet een gevoel dat ze gehoord hebben. Als onderdeel van hun verantwoordelijkheid aan de aandeelhouders, moeten ethische stewards in een bedrijf eerlijk, eerlijk en proberen om beslissingen te nemen dat alle aandeelhouders ten goede te maken.

Uitdagingen voor toepassen van Ethical Stewardship

Ethische stewardship lijkt een eenvoudig concept, maar kan ingewikkeld worden als te zetten in daden. Werkgevers hebben vaak enorme verantwoordelijkheid en stress en kunnen zorgen dat hun werknemers proberen te profiteren van hen. Ze kunnen worstelen met de juiste besluitvorming en ervoor te zorgen dat elke beslissing is afgestemd op hun ethiek. Vaak zijn er geen eenvoudige antwoorden op problemen op de werkvloer. De beste manier om een ​​ethische rentmeester blijven open, eerlijk en samenwerkend met de werknemers en aandeelhouders te zijn.

Share This Post