Index / Gezondheid / Wat is elektrotherapie?

Share This Post

Gezondheid

Wat is elektrotherapie?

Elektrotherapie heeft men voorzien een drug-vrije, niet-invasieve en niet-verslavende behandelingsoptie. Met dat, het vormt een minimaal risico op bijwerkingen en complicaties als gevolg van ongunstige effecten van geneesmiddelen. Hoewel het biedt ee

Advertisement

Elektrotherapie heeft men voorzien een drug-vrije, niet-invasieve en niet-verslavende behandelingsoptie. Met dat, het vormt een minimaal risico op bijwerkingen en complicaties als gevolg van ongunstige effecten van geneesmiddelen. Hoewel het biedt een aantal inherente voordelen ten opzichte van de orthodoxe medische behandelingen voor pijn en voor meer van gemeenschappelijke gezondheidsklachten van de mens, werd een aantal van elektrotherapie modaliteiten ontwikkeld om de veiligste levenslange oplossing voor het beheer van de symptomen van chronische gezondheidsproblemen voorwaarden aan te bieden.

Aard van de behandeling

Elektrotherapie is een behandeling op basis van elektrische stimulatie. Het maakt gebruik van een specifiek bereik van energiegolven van een elektromagnetisch spectrum de gewenste fysiologische en chemische lichaam responsen. In tegenstelling tot drugs en alle andere vormen van behandeling, het helpt bij het verbeteren en beheren van een aantal symptomen, zonder afbreuk te doen aan de gezondheid als gevolg van bijwerkingen.

modaliteiten

Er zijn twee gebruikelijke modaliteiten van elektrotherapie die worden gebruikt om verschillende ziekten: transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) en iontoforese. TENS worden voornamelijk gebruikt om pijn te verlichten door het stimuleren van proprioceptie zenuwvezels te blokkeren of vertragen de overdracht van pijnsignalen. Iontoforese is de transdermale elektrotherapie modaliteit die een geneesmiddel dragende elektrode gebruikt om gelijkstroom te leveren aan het getroffen gebied. De ionische lading van het geneesmiddel dat bij deze behandeling genezing helpen stimuleren door de geleiding van elektriciteit via de probleemgebieden.

Doel

Elektrotherapie is bekend voor de behandeling van pijn door postoperatieve incisies, breuken, artritische ontsteking of tendinitis, spierverlies of zwakte en depressie. De belangrijkste therapeutische doeleinden van de elektrotherapie zijn onder andere pijn, fysisch-stimulatie en samentrekken van de spieren stimulatie.

Hoe het werkt

Acute en chronische pijn te beheersen heeft de elektrotherapie gebruikt elektrische signalen interfereren met de transmissie van neurale pijnsignalen in de hersenen. Het vertraagt ​​effectief neer neurale signaaloverdracht om de pijn te verminderen en maakt het draaglijker voor de patiënt. In sommige gevallen kan de behandeling analgetica en inflammatoire geneesmiddelen te gebruiken op het beheersgebied. Om fysisch-chemische veranderingen te stimuleren, elektrotherapie maakt gebruik van elektrische signalen om warmte te introduceren in de diepe weefsels. Deze diepe verhittingsprocedure verhoogt de bloedtoevoer en naar het getroffen gebied om drainage te verbeteren. Om de spieren te stimuleren tijdens de revalidatie, trekt een bepaalde hoeveelheid stroom in de problematische gebied om spierspasmen te verlichten, re-educatie van de spieren na een trauma en het voorkomen van spieratrofie.

contra-indicaties

Voor de pijn-reliëf elektrotherapie, de contra-indicaties zijn gediagnosticeerd pijn, huidige gebruik van verdovende medicijnen, hyposensitiviteit op bepaalde delen van het lichaam en de zwangerschap, behalve bij het beheer van de bevalling pijn. Voor de fysisch-chemische behandelingen, de contra-indicaties zijn acute ontsteking, bloeding, metalen implantaten, longtuberculose, lupus erythematosus en lichtgevoeligheid. Voor spiersamentrekking stimulatie, contra-indicaties omvatten nieuwe fractuur, bloeding en flebitis.

elektrotherapie apparaten

De gezondheidsvoordelen van elektrotherapie uit te breiden tot de behandeling apparaten. Deze apparaten zijn de transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS), spierstimulator (NMES), High Volt Pulsed galvanische Stimulation (HVPGS) en Microstroom elektrische zenuwstimulatie (MENS) eenheden. Om effectief te stimuleren intracellulaire functies, leveren deze apparaten voor elektrotherapie helende stroom naar de genezing van chronische wonden veroorzaken en beheren van de pijn-gerelateerde symptomen van decubitus of veneuze stase zweren, blessures en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat.

mogelijke complicaties

Aan het einde van de geplande therapie, worden patiënten vaak gecontroleerd verbranding door elektroden. Brandwonden veroorzaakt door slechte plaatsing van draden, waarvan de elektrische weerstand toeneemt. Voor iontoforese, een mogelijke complicatie is chemische brandwonden als gevolg van de accumulatie van te veel negatieve elektroden. In het algemeen worden deze complicaties veroorzaakt door gebrek aan inzicht in de aard van elektrotherapie. Dit verklaart waarom de elektrotherapie kan het beste gebeuren door medische professionals.

Share This Post