Index / Gezondheid / Wat is Egocentrisme bij volwassenen?

Share This Post

Gezondheid

Wat is Egocentrisme bij volwassenen?

Egocentrisme is een natuurlijk bestanddeel van kinderen de meeste kinderen egocentrisch moet zijn om te overleven. Hun hersenen zijn nog niet ontwikkeld tot het hebben van een begrip dat anderen bestaan ​​in de wereld met de behoeften van hun eigen g

AdvertisementEgocentrisme is een natuurlijk bestanddeel van kinderen de meeste kinderen egocentrisch moet zijn om te overleven. Hun hersenen zijn nog niet ontwikkeld tot het hebben van een begrip dat anderen bestaan ​​in de wereld met de behoeften van hun eigen gelijk. Als kinderen opgroeien tot volwassenen zijn en ze nog steeds vertonen egocentrisch gedrag, dan zou de reden een cognitieve complicatie.

communicatie Inbreuken

Degenen die egocentrisch strijd om te communiceren met anderen. Zij begrijpen niet hoe de andere lichaamstaal of emotionele toestand te lezen, waardoor het moeilijk voor hen om een ​​gezonde communicatie te hebben. Dit maakt het ook moeilijk voor hen om het perspectief van een andere persoon over een probleem en een beter begrip van het standpunt van een persoon hebben. Egotripper begrijpen alleen hun eigen standpunt.

Negatief zelfbeeld

Hoewel een egocentrische neiging als arrogant en hoogmoedig te worden opgevat, de wortel van dit probleem is vaak te wijten aan een laag zelfbeeld. Met hun schijnbaar egocentrisch gedrag, wordt deze persoon probeert te compenseren voor gevoelens van lage eigenwaarde en onveiligheid. Dit gedrag wordt vaak vertoond wanneer egotripper in een situatie waar ze zich geïntimideerd of minderwaardig. Zij kunnen andere persoon ervaren als bedreigend aspecten van hun ego en daarom uitgevoerd om een ​​onmiddellijke verdediging van zichzelf.

Overdrijving

Egotripper het ontwikkelen van een superioriteit complex, zodat anderen te accepteren. Egotripper overdrijven hun eigen capaciteiten en prestaties om erkenning te krijgen. Op zijn beurt zal egotripper ook bespotten anderen, maken van plezier van hun gebrek aan vaardigheden om als meer talent dan anderen worden waargenomen.

Oorzaken

Je moet kijken naar de achtergrond van de egocentrische te begrijpen waar deze eigenschap komt. Het wordt vaak veroorzaakt door de manier egotripper waren als kinderen opgevoed. Vaak hun ouders waren zeer tolerant, ze niet geven genoeg discipline kinderen. Egotripper waren vaak ook bedorven of toegegeven en kregen een bovengemiddelde hoeveelheid lof, die hen veroorzaakt om zichzelf te zien in een onrealistische manier gegeven.

Share This Post