Index / Gezondheid / Wat is een Ventral Hernia?

Share This Post

Gezondheid

Wat is een Ventral Hernia?

Een ventrale hernia wordt ook aangeduid als een incisie hernia. Het is een aandoening waarbij de buikspier van de maag duwt zijn weg door een opening in de buik. Ventrale hernia treedt bijna altijd op de plaats van een chirurgische incisie. Het kan k

Advertisement

Een ventrale hernia wordt ook aangeduid als een incisie hernia. Het is een aandoening waarbij de buikspier van de maag duwt zijn weg door een opening in de buik. Ventrale hernia treedt bijna altijd op de plaats van een chirurgische incisie. Het kan kort na een operatie of jaren na een chirurgische ingreep.

Wat zijn de oorzaken Ventral Hernia?

Uitpersen na de operatie is de meest voorkomende oorzaak van ventrale hernia. Hoesten, kan zwaar hijswerk en braken de buikspieren verzwakken na de operatie, wat resulteert in ventrale hernia.

symptomen

Symptomen van ventrale hernia kan variëren van mild tot ernstig. Bij sommige patiënten kan buikpijn optreden bij het tillen van zware voorwerpen. Bovendien kan een brok worden gevoeld in de buik en buikpijn.

Diagnose

Lichamelijk onderzoek van de buik en een (CT) computertomografie kan een ventrale hernia diagnosticeren.

Behandeling

Wanneer ventrale hernia optreedt, chirurgie is bijna altijd enige optie.

het voorkomen

Totaal bedrust na de operatie en een kussen geplaatst op de buik tijdens het hoesten kan uw risico van ventrale hernia te verminderen.

Share This Post