Index / tech / Wat is een UDMA Compact Flash Card?

Share This Post

tech

Wat is een UDMA Compact Flash Card?

De ultra directe geheugentoegang (UDMA) compact flash card is een high-performance geheugenkaarten voor digitale camera's. Hoewel het wordt gebruikt in sommige gewone digitale camera modellen, is de UDMA compact flash card meest ontworpen voor profes

Advertisement

De ultra directe geheugentoegang (UDMA) compact flash card is een high-performance geheugenkaarten voor digitale camera's. Hoewel het wordt gebruikt in sommige gewone digitale camera modellen, is de UDMA compact flash card meest ontworpen voor professionele digitale SLR camera's. Met zijn hoge lees- en schrijfsnelheden, hoge capaciteit UDMA-compact flash-kaarten zijn ideaal voor professionele fotografen.

Terwijl UDMA compact flash-technologie is relatief nieuw, UDMA technologie begon ruim 10 jaar geleden. Oorspronkelijk vervaardigd voor harde schijven, UDMA vooruitgang gemaakt sneller en efficiënter overdracht van gegevens in computers. Direct toegang tot het geheugen, of DMA, mogen gegevens van een opslagapparaat verplaatsen snel zonder te trekken uit de prestaties van een host-apparaat, zodat Ultra DMA verbeterd het proces nog meer.

Bijna alle fabrikanten van UDMA kaarten waarderen de snelheid van hun product met "x" termen, zoals 60x, 100x en 300x. Al deze zijn gebaseerd op de data transfer snelheid van een standaard CD-speler, dat is 150 KB per seconde, of 0,15 MB per seconde. Daarom zal een apparaat die gegevensoverdracht 100x theoretisch verplaatsen van gegevens bij 15 MB per seconde.

De UDMA kaartbewegingen gegevens tot 300x, en het heeft een data-opslag mogelijkheden, variërend van 2 GB tot 16 GB. Theoretisch betekent dit een 1-GB-kaart, het overdragen van gegevens bij 45 MB per seconde kan alle gegevens overdragen onder 23 seconden. In werkelijkheid verscheidene factoren de snelheid van de overdracht. USB poorten, maar efficiënt voor gebruik in vele elektronische randapparatuur, meestal vertragen gegevensoverdracht. Firewire poorten sneller dan USB poort, hoewel de snelheid van de host computer of apparaat kunnen vertragen prestaties.

Terwijl UDMA kaarten staat het lossen van gegevens met een hoge snelheid zijn, kunnen ze gegevens ontvangen met een hoge snelheid ook. Bij het fotograferen op elke digitale SLR camera, worden de beelden verplaatst naar het interne geheugen van de camera waar ze worden verwerkt en gecomprimeerd voordat het verplaatsen op de kaart. Met UDMA kaarten, de overdrachtsnelheid van de camera naar de kaart is veel hoger. Dit zorgt voor een snelle verwerking van meerdere opnamen snel achter elkaar, kredietverlening een grotere betrouwbaarheid te DSLR's.

UDMA compact flash-kaarten zorgen voor verminderde input en output keer in digitale camera's. Voor degenen die zelf een camera met UDMA mogelijkheden en die vinden dat ze ontbreken schoten, omdat de camera de foto's niet snel genoeg verwerken, UDMA-kaarten zijn een ideale oplossing. Voor degenen die grote hoeveelheden foto's en verlangend snellere download tijden, de UDMA compact flash-kaart werkt goed.

Share This Post