Index / Sport en fitness / Wat is een Redshirt Player?

Share This Post

Sport en fitness

Wat is een Redshirt Player?

A "redshirt" speler is een Amerikaanse student-atleet die uitzit een hele sport seizoen tot een jaar de moeite waard van concurrentie in aanmerking te komen te behouden. Tijdens een redshirt seizoen kan een speler te oefenen, maar niet spelen in

Advertisement

A "redshirt" speler is een Amerikaanse student-atleet die uitzit een hele sport seizoen tot een jaar de moeite waard van concurrentie in aanmerking te komen te behouden. Tijdens een redshirt seizoen kan een speler te oefenen, maar niet spelen in alle spellen. Student-atleten kan redshirt in elke sport, maar de praktijk komt het meest voor in college football.

verkiesbaarheid

Volgens de National Collegiate Athletic Association regels worden de studenten mogen niet meer dan vier jaar van atletische in aanmerking te komen in één sport. A "redshirt" speler krijgt een extra jaar (een vijfde jaar academisch) om deel te nemen in de praktijk en trainingen. De term "redshirteerstejaarsstudent" verwijst naar een student-atleet in zijn tweede jaar van de universiteit (een academische tweedejaars), maar in zijn eerste jaar van de sport concurrentie. De term "true eerstejaars" verwijst naar een student-atleet die een redshirt seizoen afziet en speelt in zijn academische (of "true") eerste jaar.

medische Redshirt

In sommige gevallen kan een speler of college-programma een medische ontberingen ontheffing of een zoeken "medische redshirt." Een speler komt in aanmerking voor een medische redshirt als ze speelt in minder dan 30 procent van de games een team voordat bezwijken aan een seizoen-einde medisch probleem. Een speler die een eerdere redshirt heeft genomen door de keuze kan nog steeds van toepassing voor een medische redshirt. Deze "zesde" jaar speler zou uiteindelijk de uitgaven zes jaar in het programma, maar het spelen in slechts vier. Beroep voor medische redshirts worden behandeld door de respectieve conference het college of de NCAA direct.

Voetbal

Redshirt spelers zijn gemeengoed in college football (de term "redshirt" is afgeleid van de rode praktijk truien gedragen door voetballers niet op de concurrerende roster). In een 2007 interview, NCAA president Myles Brand zei 80 procent van de Divisie I voetballers redshirt. Een redshirt jaar kan een speler extra tijd om de complexiteit van een college football playbook te leren. Het geeft ook jonge spelers meer tijd om fysiek te ontwikkelen.

overwegingen

Sommige college ambtenaren willen weg te doen met de redshirt systeem, met name in college football. Op hun jaarlijkse bijeenkomst in 2009, het voetbal coaches van de Big 12 Conference voorgesteld dat de NCAA bieden alle college football spelers met vijf jaar in aanmerking te komen. Hun geloof, zoals uitgelegd door de Big 12 commissaris Dan Bebee in 2008, is dat een extra jaar in aanmerking te komen spelen-tijd zorgen voor coaches terwijl meer eerstejaars studenten de mogelijkheid om te concurreren zou verlichten.

Share This Post