Index / Onderwijs / Wat is een Prescriptieve Theorie?

Share This Post

Onderwijs

Wat is een Prescriptieve Theorie?

Recept is een technische en formele term in de discipline van de epistemologie, of de wetenschap van hoe de mensheid kent dingen. Het is ook belangrijk in de wetenschapsfilosofie. Onder andere is het meest abstracte en algemene theorie is: Het is de

AdvertisementRecept is een technische en formele term in de discipline van de epistemologie, of de wetenschap van hoe de mensheid kent dingen. Het is ook belangrijk in de wetenschapsfilosofie. Onder andere is het meest abstracte en algemene theorie is: Het is de theorie dat terrein andere theorieën.

Geschiedenis

Epistemologie heeft zich altijd bezig met de fundamenten van kennis. In meer technische termen, heeft zij gezocht naar een paradigma te denken, dat op basis waarvan alle andere dingen kunnen worden bewezen. In grote lijnen zijn rede of de zintuigen van de vormen van kennis geweest. Om het simpel te zeggen, hebben schrijvers zoals Plato of Baruch Spinoza de voormalige ondersteund; John Locke en David Hume hebben de laatste ondersteund. Andere schrijvers als Immanuel Kant en JG Fichte hebben geprobeerd om de twee benaderingen te combineren. Hoe dan ook, alle grote schrijvers epistemologie hebben geprobeerd om lay-out van een theorie van het voorschrijven van hun theorieën aan de grond.

types

Prescriptieve theorieën zijn abstract, algemene kaders voor kennis binnen die het individu om bepaalde conclusies kunnen komen. God, universele vormen, categorieën van het denken (zoals plaats of tijd), Substance, ego en vele andere concepten hebben gediend om kennis te aarden. Als God bestaat, zegt St. Augustine of Rene Descartes, dan is onze kennis is zeker, omdat God de realiteit van objecten om ons heen, met inbegrip van onze eigen bewustzijn garandeert. Schrijvers zoals Friedrich Nietzsche hebben geponeerd dat de realiteit is het creëren van deze sterk genoeg zijn om anderen van zijn realiteit te overtuigen. Dit zijn voorbeelden van receptplichtige.

Kenmerken

Prescriptieve theorieën kan niet worden bewezen in en van zichzelf. Zij zijn spreekwoordelijk, wat betekent dat ze de middelen om iets te bewijzen. Ze zijn kaders voor het bewijs van dingen. Bijvoorbeeld kan men een voorschrijvend theorie dat alle kennis komt van de zintuigen. Het feit dat de zintuigen oppikken wat is eigenlijk "out there" is onbewijsbaar. Niettemin, het axioma dat ze dient als basis voor al onze andere ervaringen te aarden.

Functie

Prescription dient om een ​​soort van zekerheid dat onze ervaringen en gedachten zijn echt, in plaats van creaties van onze verbeelding te leveren. In de eerste plaats, prescriptieve theorieën streven naar waarheid een echte, haalbare categorie in plaats van een relatief begrip te maken. Als een normatieve theorie waar is, dan wegens werkelijkheid is bereikt.

Betekenis

Voor een groot deel is het aantal tegenstrijdige prescriptieve theorieën de relativiteit van alle kennis getoond. Wat denkt men weet dat hij werkt alleen als het deel uitmaakt van een breder systeem. Men kan alleen maar denken dat 2 + 2 = 4, indien men gelooft dat de nummers zijn eigenlijk echte dingen (in plaats van symbolen waarvan de waarde is cultureel bepaald) en is ook van mening dat elk nummer is een echte, solide en discrete eenheid. Zelfs de eenvoudigste van kennis vorderingen gaat uit van een breder systeem van denken. Dit systeem is het recept.

Share This Post