Index / Bedrijf / Wat is een normale Werkloosheidscijfer?

Share This Post

Bedrijf

Wat is een normale Werkloosheidscijfer?

De beste economieën nog steeds een bepaalde hoeveelheid van de werkloosheid als gevolg van ups en downs in de economie - de zogenaamde natuurlijk werkloosheidspercentage. De federale overheid heeft verschillende wapens tot zijn beschikking om de werk

Advertisement

De beste economieën nog steeds een bepaalde hoeveelheid van de werkloosheid als gevolg van ups en downs in de economie - de zogenaamde natuurlijk werkloosheidspercentage. De federale overheid heeft verschillende wapens tot zijn beschikking om de werkloosheid te bestrijden, maar het kan jaren duren om "fix" een economie. Tijden van hoge werkloosheid niet zeggen dat je geen baan vinden, want de werkloosheid varieert sterk in het hele land.

Economische Definitie van Normal Werkloosheid

Economen kijken naar de drie belangrijkste gebieden van de werkloosheid aan het normale tarief in een economie bepalen. Mensen verlaten van een baan te zoeken naar een betere oorzaak frictiewerkloosheid. Dit is meestal een goede zaak, omdat het werknemers mogelijk maakt om banen ze willen vinden en waar ze het meest efficiënt. De structurele werkloosheid is het gevolg van verschuivingen in de technologie, zoals robots waardoor de noodzaak voor de montage werknemers. Dit helpt ook de economie, omdat het ervoor zorgt dat het bedrijfsleven niet inefficiënte fabricagemethoden wordt gebruikt. Het meest zorgwekkende is conjuncturele werkloosheid als gevolg van schommelingen in de conjunctuur - waar de economie groeit of contracten. Zodra conjuncturele werkloosheid nul bereikt, economen verklaren de rest van de "normale tarief" van de werkloosheid, aldus Mark Thoma van CBS Money Watch.

Het normale tarief voor de VS

Het normale tarief van de werkloosheid in de Verenigde Staten en elke economie verandert in de tijd, maar het heeft in het verleden bij 5 procent is in een post-Tweede Wereldoorlog wereld. Tijdens de jaren 1980, de Congressional Budget Office beschouwd 6 procent bij aan het normale tarief van de werkloosheid. Voor 2007-2017, de CBO verwachte normale werkloosheid terug op 5 procent. Door het einde van de jaren 2000 aan het begin van de jaren '10, maar de VS werkloosheid gezien dan 9 procent en het is mogelijk de normale kon 7 procent worden.

Hoe te onnatuurlijk hoge werkloosheid Fix

Vechten hoge werkloosheid gebeurt meestal met een verandering in het tarief waartegen banken geld lenen bij de Federal Reserve Bank - genaamd de federal funds rate. Normaal gesproken, de stijgende inflatie daalt de werkloosheid, omdat er meer geld om te investeren, te starten of een bedrijf uit te breiden en te huren arbeiders. De Fed doet dit door het verlagen van de federal funds rate om leningen goedkoper te maken. Als de inflatie te hoog loopt, bedrijven geworden timide over beleggen en onzeker over de prijzen, zodat de Fed verhoogt de rente om geld uit de economie te krijgen.

Hoe beïnvloedt dit de gemiddelde persoon

Na een bijzonder schadelijk recessie, zoals degene die begon in 2008, de herstructurering van de economie is vaak nodig. Middelen moeten verschuiven naar nieuwe sectoren van de economie. Krijg training naar een nieuwe baan, of verplaatsen naar de plaats waar banen zijn er in overvloed. Het Bureau of Labor Statistics kan u helpen focussen op sectoren met een groei, omdat het publiceert baan trends in de VS per maand. De BLS, bijvoorbeeld projecten groei van de werkgelegenheid in de sector gezondheidszorg en de overheid in 2008 en 2018.

Share This Post