Index / Persoonlijke financiën / Wat is een motivatiebrief voor een hypotheek?

Share This Post

Persoonlijke financiën

Wat is een motivatiebrief voor een hypotheek?

Een motivatiebrief voor een hypotheek is geschreven door de lener om de hypotheek aanvraag te ondersteunen. "The New York Times 'meldde in 2010 dat hypotheekverstrekkers de ongebruikelijke stap van het aanvragen van een motivatiebrief soms wanneer le

Advertisement

Een motivatiebrief voor een hypotheek is geschreven door de lener om de hypotheek aanvraag te ondersteunen. "The New York Times 'meldde in 2010 dat hypotheekverstrekkers de ongebruikelijke stap van het aanvragen van een motivatiebrief soms wanneer lening verzekeraars uiten bezorgdheid dat de potentiële koper van plan is om het huis te bezetten. Tijdens een Amerikaanse hausse op de huizenmarkt in de buurt van 2005, veel mensen kochten huizen die ze nooit de bedoeling te bezetten en in plaats daarvan snel doorverkocht de woningen voor de winst -. "Flippen" van een proces genaamd

overwegingen

Een hypotheek bedrijf ondervraagd door "The Times", zei het een motivatiebrief gevraagd van een paar, omdat de potentiële leners had ook een stad naar huis en de hypotheek bedrijf wilde garanties dat ze van plan om te verhuizen naar het nieuwe huis. Een hypotheek bedrijf ambtenaar benadrukte dat de brief definitieve goedkeuring op de lening niet zou bepalen, maar was noodzakelijk als onderdeel van de aanvraag.

nieuwe Twist

Hypotheek bedrijven over het algemeen verzoek schriftelijke correspondentie van potentiële leners om andere redenen, zoals problemen met hun krediet. Bijvoorbeeld, iemand nodig aanvragen van een hypotheek op een lange periode in de geschiedenis van de werkgelegenheid uit te leggen of te verstrekken informatie over de late betaling van de huur. In die gevallen, de hypotheek bedrijven maken gebruik van de letters als een verzekering dat de aanvrager van eerdere financiële problemen heeft hersteld. Echter, brieven aan motivatie soms worden gevraagd van aanvragers met een uitstekende kredietwaardigheid.

Inhoud

Hypotheek bedrijven vragen om brieven van de motivatie kan de potentiële lener te vragen om te bespreken waarom hij het huis wil, waarom het beter is dan zijn vorige woonplaats - of zelfs naar de pendelt vergelijken van de potentiële nieuwe huis en zijn huidige woonplaats. De bedoeling is dat de koper om een ​​vrolijke en positieve brief voor presentatie aan de lening verzekeraars schrijven.

Tijdlijn

Hypotheek bedrijven kunnen vragen om een ​​motivatiebrief na het versturen van de aspirant-leners een schriftelijke toezegging met voorwaardelijke goedkeuring van de lening aanvraag. De commitment letter bepaalt dat de kredietwaardigheid van de kredietnemer, het inkomen en de beschikbare middelen voor een aanbetaling boete hebben uitgecheckt en dat de hypotheek bedrijf is bereid om de hypotheek goedkeuren na ontvangst van een brief van motivatie. Brieven aan motivatie lijken weinig meer dan "een goed gevoel" documenten lening verzekeraars sussen zijn. Niets in een motivatiebrief bindend is, maar het zou kunnen helpen met zorgen verzekeraars hebben over de intenties van de aspirant-koper.

Share This Post