Index / Tuin / Wat is een Illinois Planting Zone?

Share This Post

Tuin

Wat is een Illinois Planting Zone?

Een zone planten is ook bekend als een winterhardheid zone, die op een bepaalde plaats wordt bepaald door de gemiddelde laagste temperatuur in de winter. Omdat alle planten niet dezelfde winterhardheid hebben, is het belangrijk om de winterhardheid z

AdvertisementEen zone planten is ook bekend als een winterhardheid zone, die op een bepaalde plaats wordt bepaald door de gemiddelde laagste temperatuur in de winter. Omdat alle planten niet dezelfde winterhardheid hebben, is het belangrijk om de winterhardheid zone waar u woont, zodat u kunt bomen, struiken en bloemen die goed zal groeien in uw omgeving te kiezen weten.

Illinois Zones

Illinois bestaat uit twee stoerheidsstreken met twee kleine noordelijke delen van de staat kruipen in een derde zone. De Noord-Amerikaanse continent is verdeeld in 11 zones; het zuiden van Illinois in zone 6, terwijl het noordelijke deel valt in zone 5. Een klein gedeelte van de noordelijke delen van de val staat in Zone 4.

Zone 6: Southern Illinois

Illinois verdeelt het gedeelte van de staat die in Zone 6, die over het algemeen ten zuiden van Interstate 64 valt in de staat, in twee nauwkeuriger temperatuurbereiken valt, de zogenaamde Zone 6a en 6b, volgens de Chicago Botanic Garden. Over het algemeen, planten die gedijen in Zone 6 kan temperaturen in de winter overleven tussen 0 graden en -10 graden Fahrenheit. 6b, waarbij de laagste temperatuur waarin planten kunnen overleven tot -5 graden verandert, grenst aan de Ohio River. 6a verandert het bereik tot -5 graden tot -10 graden. Dit zijn zeer subtiele verschillen die waarschijnlijk niet van invloed op de vormen van landschapsarchitectuur je wilt doen, maar je controleert alle planten die je koopt om zeker te zijn dat het winterhardheid temperatuur daalt in de zone 6 range.

Zone 5: Central en Northern Illinois

Zone 5 heeft betrekking op de toestand van I-64 ten noorden van de grens Michigan. De algemene regel voor de zone is dat planten hier moeten bestand zijn tegen temperaturen zo laag als -10 graden weerstaan ​​tot -20 graden. De stand verdeelt deze zone ook, in 5a, waarbij de meer noordelijke delen van de zone beslaat en 5b, die een smalle strook in centraal Illinois. 5a planten moeten hardier dan zone 5b zijn; het bereik voor deze noordelijke deel van temperaturen van -15 graden tot -20 graden. range 5b is -10 graden tot -15 graden. Bij het zoeken naar planten, bomen of struiken, controleer dan de informatie-tag voor een winterhardheid rating van Zone 5.

Zone 4: Noordelijkste Gedeelten van Illinois

Zone 4 kruipt in een klein deel van Illinois op de grens van Michigan, bijna halverwege tussen Lake Michigan en de grens Iowa. Hier, planten nodig hebben in het bijzonder sterk, in staat om temperaturen in de winter te houden tussen de 20 en 25 graden onder nul.

gesuggereerd Planten

De Nationale Gardening Association website heeft een Plant Finder-functie waarin u de soort plant die u zoekt (bomen, struiken, bloeiende plant, of groundcover), de zone waar je woont, en zelfs de kleur van de plant kan sluiten hun rekenmachine, en de site zal aanbevelen de beste soorten van planten voor uw zone.

Share This Post