Index / Gezondheid / Wat is een GI-infectie?

Share This Post

Gezondheid

Wat is een GI-infectie?

Een gastrointestinale (GI) infectie optreedt wanneer bacteriën, virussen of parasieten infecteren het maagdarmkanaal, in het bijzonder de darmen. In de Verenigde Staten, de meest voorkomende oorzaak van GI infecties voedselvergiftiging. Enkele van de

Advertisement

Een gastrointestinale (GI) infectie optreedt wanneer bacteriën, virussen of parasieten infecteren het maagdarmkanaal, in het bijzonder de darmen. In de Verenigde Staten, de meest voorkomende oorzaak van GI infecties voedselvergiftiging.

Enkele van de meest voorkomende GI infecties omvatten die veroorzaakt door bacteriën - zoals Salmonella, Shigella en E. coli bacteriën - en parasieten zoals Giardia en Cryptosporidium.

GI virale infecties, ook wel gastroenteritis of buikgriep, worden meestal veroorzaakt door rotavirus en noroviruses. Virale infecties zijn zeer besmettelijk.

De meest voorkomende symptoom van een GI-infectie is waterige diarree, die gepaard kan gaan met maagkrampen. Andere symptomen kunnen zijn: koorts, misselijkheid, verlies van eetlust, bloederige ontlasting en uitdroging.

De duur van een GI-infectie is afhankelijk van de oorzaak en de algemene gezondheid van de betrokken persoon. Zo kan virale GI infecties duren tussen de 2 en 10 dagen.

De meeste virale en bacteriële infecties GI hebben geen behandeling nodig; parasitaire infecties moeten worden behandeld met antiparasitaire geneesmiddelen. Je moet wat rust en drink veel vocht om uitdroging te voorkomen als gevolg van overmatige diarree.

Share This Post