Index / wettelijk / Wat is een faillissement bescherming in Canada?

Share This Post

wettelijk

Wat is een faillissement bescherming in Canada?

Canada's faillissement en Insolvency Act begeleidt mensen die niet in staat om hun schulden af ​​te betalen zijn. Een persoon in aanmerking komt voor bescherming tegen faillissement in Canada als zij heeft opgebouwd ten minste $ 1.000 in de schulden

AdvertisementCanada's faillissement en Insolvency Act begeleidt mensen die niet in staat om hun schulden af ​​te betalen zijn. Een persoon in aanmerking komt voor bescherming tegen faillissement in Canada als zij heeft opgebouwd ten minste $ 1.000 in de schulden en niet in staat is om af te betalen die schulden in een tijdig. Het brandpunt van faillissement bescherming is om een ​​persoon belemmerd met financiële verplichtingen een kans om opnieuw te beginnen geven.

faillissement

De persoon die het faillissement staat bekend als de failliet. De failliete ontmoet een curator en ondertekent de nodige documenten. De curator zal de crediteuren van het faillissement binnen een week te melden. De failliete onderwerpt salarisstrookjes en een winst- en verliesrekening aan de trustee elke maand. Twee financiële sessies moeten worden bijgewoond tijdens het faillissement. De duur van de meeste faillissementen varieert van negen maanden tot drie jaar.

curator

De curator beheert en beheert het faillissement plan. De curator onderhandelt over een betaling plan of regeling met de schuldeisers. Het faillissement is vereist om de trustee geactualiseerde gegevens betreffende de status van zijn of haar financiën te houden. Elke maand de failliete moet een betaling aan de curator in te dienen. De failliete inkomsten en de betaling plan zal het bedrag van elke maand aan de curator ingediend geld te bepalen. De curator verdeelt het geld om de verschillende schuldeisers.

Aanhouding van de uitspraak

Schuldeisers verboden communiceren met de failliete zodra het faillissement dossier wordt ingediend. Elke hangende rechtszaken tegen de failliete kan niet worden voortgezet. Loon conservatoir of andere methoden die worden gebruikt om geld te verzamelen van de failliete moeten stoppen. Afhankelijk van de hoeveelheid van de activa van de failliete bezit, de aankondiging van de faillissementsaanvraag zal hetzij door direct gemaild naar de schuldeisers of in de aankondiging zal in de krant worden gepubliceerd.

Kosten van faillissement

Het failliet zullen geïnformeerd worden over de diverse kosten in verband met het faillissement tijdens het overleg met de curator. Inbegrepen in het faillissement zijn rechter dossierkosten, trustee vergoedingen en andere administratieve kosten. Het failliet zal ook moeten een bepaalde hoeveelheid geld te betalen aan de schuldeisers op basis van de betaling plan opgezet. De totale kosten van de voltooiing van het faillissement zal variëren voor elke persoon.

schulden

Als de failliete wil eigenschap die een zekerheid pandrecht is bevestigd te houden, moet ze stroom met die betalingen in het faillissement blijven. Zodra het faillissement plan wordt afgevoerd, wordt het failliete vergeven van de aflossing van de resterende schulden, met uitzondering van verplichte boetes of schade door een rechtbank, een vergoeding verschuldigd voor de gestolen voorwerpen en alimentatie of alimentatie. Student leningen niet terug als de failliete klaar met school ten minste zeven jaar geleden te betalen.

Share This Post