Index / Fashion, Style & Personal Care / Wat is een CR Ruby?

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Wat is een CR Ruby?

CR robijnen zijn robijnen dat dezelfde natuurlijke inhoud en samenstelling als robijnen die worden gewonnen, maar CR robijnen zijn gemaakt in een lab. De "CR" staat voor "gecreëerd." CR robijnen zijn heel moeilijk te onderscheiden van

Advertisement

CR robijnen zijn robijnen dat dezelfde natuurlijke inhoud en samenstelling als robijnen die worden gewonnen, maar CR robijnen zijn gemaakt in een lab. De "CR" staat voor "gecreëerd." CR robijnen zijn heel moeilijk te onderscheiden van echte robijnen, maar ze aanzienlijk goedkoper te maken, te verfijnen en in sieraden. Als u overweegt de aanschaf van een CR robijn of een natuurlijke robijn, moet je precies begrijpen wat de verschillen zijn met het oog op de best mogelijke beslissing voor u maken. Vergeet echter niet dat een CR robijn is in feite een robijn; het is gemaakt in een lab onder hoog vuur in plaats van onder de aarde.

Functie

CR robijnen zijn gemaakt in laboratoria. Ze zijn bedoeld om een ​​zeer dure edelsteen meer toegankelijk en beschikbaar te maken voor iedereen. Robijnen zijn vrij zeldzaam en kan buitengewoon prijzig, terwijl de CR robijnen zijn veel praktischer en bijna onmogelijk te onderscheiden van natuurlijke robijnen. CR robijnen zijn zeer geschikt voor centrale stenen in de ring instellingen, omdat je een grote, bijna perfect steen kan krijgen voor een fractie van de kosten van een gedolven één.

Identificatie

CR robijnen zijn bijna identiek zijn aan natuurlijke robijnen in elk opzicht. Ze hebben dezelfde chemische samenstelling en eigenschappen als natuursteen. Je kan zelfs in staat zijn om een ​​CR robijn te identificeren, want het is ook perfect. Als uw steen heeft geen gebreken en is de perfecte, heldere kleur rood, maar niet een arm en een been kost, is dit een goede indicatie u op zoek bent naar een CR robijn.Kenmerken

Chrome geeft natuurlijk en CR robijnen hun rode kleur. Als het niet voor chroom, zou robijnen zijn kleurloos stukken van het mineraal korund. IJzer wordt gebruikt in CR robijnen om de kleuren helderder te maken. Omdat ze 'gebakken' in een lab bij extreem hoge temperaturen tot een rode steen van de basismaterialen van chroom, ijzer en korund te creëren, CR robijnen hebben de neiging om foutloos te zijn. Natuurlijke robijnen zijn niet beschermd in een ongerepte omgeving van de elementen, terwijl ze zijn gemaakt, dus ze hebben meestal gebreken. CR robijnen ook gemakkelijker te snijden dan natuurlijke robijnen, hoewel hun chemische samenstelling identiek. Dit is grotendeels te wijten aan hun consistente textuur die het gevolg is van de kunstmatige creatie. Hierdoor worden CR robijnen vaak gesneden extreem heldere facetten hebben.

overwegingen

Als u overweegt een CR robijn aankoop, moet u rekening houden met de reden voor de investering. Als u koopt sieraden als een investering, dan moet u niet vergeten dat u waarschijnlijk een harde tijd doorverkopen van een CR robijn stuk, tenzij het is een unieke, ontwerp op maat. Ook als je het kopen van de robijn als een geschenk, overwegen of de ontvanger zou het erg vinden als ze ontdekten hun stenen was een CR robijn. De meeste mensen niet schelen, maar in sommige gevallen een persoon zou de voorkeur aan een kleinere of andere natuursteen in plaats van een CR robijn hebben.

Waarschuwing

Wanneer u overweegt een grote sieraden te kopen, moet je de stenen, instellingen en certificaties onderzocht door een vertrouwde juwelier te hebben. Zodra u hebt gekocht een item, heb je bijna geen verhaal moet dat punt blijken te zijn iets anders dan wat je geloofde toen je hem kocht zijn. Zorg dat u weet wat u koopt voordat u de investering te maken.

Share This Post