Index / Bedrijf / Wat is een Business Leadership Model?

Share This Post

Bedrijf

Wat is een Business Leadership Model?

Zakelijke theorieën helpen managers en leidinggevenden maken bedrijfsstructuren en beheren van hun organisaties op een bepaalde manier. Sommige theorieën voorspellen hoe mensen kunnen of moeten gedragen in een zakelijke omgeving. Anderen te laten zie

AdvertisementZakelijke theorieën helpen managers en leidinggevenden maken bedrijfsstructuren en beheren van hun organisaties op een bepaalde manier. Sommige theorieën voorspellen hoe mensen kunnen of moeten gedragen in een zakelijke omgeving. Anderen te laten zien hoe bedrijven betrekking hebben op de samenleving en het effect van marketing technieken. Leiderschap modellen zijn theorieën die effectief leiderschap stijlen en kwaliteiten voor business managers suggereren.

Definitie

Een leadership model is letterlijk een theorie over hoe medewerkers regeren. Deze modellen bevatten soms organisatorische theorieën die ideeën voorstellen over hoe werknemers reageren op commando, maar ze allemaal op zijn minst suggereren een soort reactie van de stijl het meest nuttig voor het leiden van een bedrijf. Ze zijn modellen omdat ze een bepaald scenario waarbij bepaalde soorten van leiderschap praktijken zijn het meest nuttig voor te stellen.

trends

Trends in het leiderschap modellen zijn onderhevig aan frequente veranderingen geweest, maar het begin van 2000 model, een van de meest populaire in de zakelijke wereld, richt zich het meest op biologische gedrag van medewerkers en hoe aangeboren talenten aan te moedigen. Deze visie gaat in op coaching en helpen. Het is waar managers zien de werknemers hoe ze hun onafhankelijkheid en vaardigheden te vergroten. Het is ook de meest waardevolle vorm van management en het leiderschap model dat die in het bedrijfsleven moeten streven te bereiken. Independence verhoogt zakelijke flexibiliteit en het vermogen te groeien zonder een bepaalde leider.

Bas

Bass leiderschap model, in de vroege jaren 1990 goedgekeurd, is een van de meer populaire specifieke modellen en gaat over hoe mensen in te voeren leidinggevende functies. Bass Staten zijn er drie belangrijke wegen: trait, crisis, en leren. Trait leiders voeren hun posities als gevolg van een bepaald talent hebben ze van nature. Crisis leiders veronderstellen leiderschap in tijden dat hard nodig, en een persoon die niet op een andere manier een leider zou zijn ontdekt onbekende vaardigheden. Het leren van leiders te kiezen leiding pad en leren zelf de nodige vaardigheden.

vier Framework

De vier framework benadering doet vermoeden zijn er bepaalde scenario's waar bepaalde leiderschapsstijlen effectief zal zijn, en andere scenario's waar ze niet. In een structureel kader, de leider ontwikkelt sociale organisatie en beheert milieu, implementatie en adaptatie. Een human resource kader vereist een leider bereid zijn om te werken aan de ten behoeve van anderen of mensen te inspireren om een ​​team te vormen. Het politieke kader vereist een leider die uitblinkt in het leggen van contacten en onderhandelingen, vooral in financieel opzicht. Een symbolische kader vereist een visionair leiderschap die is creatief en kan komen met nieuwe ideeën en toekomstige doelen.

LPC Model

De LPC contingency model is een wiskundig leiderschapsmodel dat werknemers waarden toekent op basis van hoe goed ze werken met de leider. Nauwe relaties dragen bij aan een hoge LPC of Least Preferred Medewerker schaal, waarin de leider heeft respect en kan goed werken met anderen.

Share This Post