Index / Gezondheid / Wat is een Business Associate-overeenkomst?

Share This Post

Gezondheid

Wat is een Business Associate-overeenkomst?

Een zakelijke overeenkomst regelt de relatie tussen de twee partijen die informatie en diensten uit te wisselen. De overeenkomst dient als leidraad voor de wijze waarop de informatie kan worden gebruikt, zodat beide partijen naar behoren in geval van

AdvertisementEen zakelijke overeenkomst regelt de relatie tussen de twee partijen die informatie en diensten uit te wisselen. De overeenkomst dient als leidraad voor de wijze waarop de informatie kan worden gebruikt, zodat beide partijen naar behoren in geval van juridische problemen worden beschermd. Een zakenpartner overeenkomst is een bepaald soort document in de eerste plaats gebruikt om te regelen hoe de informatie over de gezondheid wordt behandeld.

HIPAA Eisen

Hoewel er veel zakelijke afspraken, een zakenpartner overeenkomst is een bepaalde opdracht wordt gebruikt door de gezondheid van de industrie om de verspreiding van informatie en de opslag tussen gezondheid organisaties en patiënten te reguleren. Deze overeenkomst rechtstreeks voort uit het Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996, of HIPAA. Deze wet onder meer de definities en termen die worden gebruikt om zakenpartner afspraken te maken.

Associate Vereisten

De definities in een zakenpartner overeenkomst zijn gebaseerd op de manier waarop beschermde gezondheidsinformatie wordt behandeld. Als de ene partij is het creëren, de toegang tot, het gebruiken, openbaar te maken of het opslaan van beschermde gezondheidsinformatie een bepaalde taak voor de onder entiteit uit te voeren - vaak de patiënt of een aanverwante organisatie - dat is de zakenpartner. Deze classificatie omvat entiteiten die betrokken zijn bij verwerking van claims, data-analyse, facturering, opnemen opslag en vele andere gezondheidszorg velden.

Wat het doet

De zakenpartner overeenkomst regelt het gebruik van beschermde informatie over gezondheid, met name door entiteiten die geen artsen of ziekenhuizen. Dit betekent dat degenen die daadwerkelijk uitvoeren van medische behandelingen of operaties niet nodig om de overeenkomsten te gebruiken. Ze zijn documenten bedoeld om andere entiteiten in het zorgproces te laten dezelfde toegang tot beschermde informatie over gezondheid hebben als artsen en aanverwante organisaties doen.

Gezondheidsinformatie

In een typische situatie, zal een patiënt een zakenpartner te ondertekenen, machtiging openbaarmaking van bepaalde informatie over de gezondheid. De overeenkomst omvat die de gezondheid informatie wordt onthuld, die in staat is om deze openbaarmaking, de enige mensen of instanties die de openbaarmaking kan worden gemaakt om, en een vervaldatum waarop de informatie niet meer kan worden onthuld maken.

Gebruik van informatie

De overeenkomst bepaalt ook hoe de heide informatie zal worden gebruikt door de zakenpartner. De medewerker moet verschillende garanties beschikken om de informatie goed te beschermen en is nodig om ongeautoriseerd gebruik van de informatie onmiddellijk te melden. De patiënt of gerelateerde entiteit ondertekende de overeenkomst heeft de mogelijkheid om de bekendmaking in het geval van bepaalde gebeurtenissen, waarvan sommige kunnen een automatische beëindiging van de overeenkomst zelf te activeren in te trekken.

Share This Post