Index / Persoonlijke financiƫn / Wat is een boek Sluitingsdatum Dividend?

Share This Post

Persoonlijke financiƫn

Wat is een boek Sluitingsdatum Dividend?

Dividenden hebben veel data in verband met hen, en sommigen van hen hebben meerdere namen. Zo wordt het boek termijn ook bekend als de datum van registratie. Echter, als je niet de betekenis van alle dividend data, zal het moeilijk zijn om de beteken

Advertisement

Dividenden hebben veel data in verband met hen, en sommigen van hen hebben meerdere namen. Zo wordt het boek termijn ook bekend als de datum van registratie. Echter, als je niet de betekenis van alle dividend data, zal het moeilijk zijn om de betekenis van een van hen te begrijpen.

Boek Sluitingsdatum

Het boek sluitingsdatum voor een dividend is de dag waarop u als eigenaar van de voorraad om het dividend te ontvangen moeten worden geregistreerd. Op deze dag wordt een overzicht gemaakt van alle eigenaren van het bedrijf en hoeveel aandelen zij bezitten, zodat het bedrijf weet wie om het dividend te betalen aan op de datum van betaling. Het duurt meestal twee tot drie dagen voor geregistreerde als aandeelhouder van een onderneming te worden, dus dit is niet de laatste dag om de aandelen te kopen; dat is de ex-dividend datum.

verklaring Date

De verklaring is de datum raad van bestuur van het bedrijf kondigt de onderneming zal een dividend aan haar aandeelhouders. Dit is de dag waarop het dividend gaat op de jaarrekening van de onderneming als een verplichting die moet worden betaald. Het is ook wanneer de raad kondigt de datum boek sluiten.

Ex-dividend datum

De ex-dividend datum is de dag waarop u de voorraad moet hebben gekocht om het dividend te ontvangen. De ex-dividend datum kan afwijken van het boek sluitingsdatum want het duurt 2-3 officieel erkend te worden als een aandeelhouder. Na deze datum, wordt iedereen die de aandelen koopt niet gerechtigd tot het dividend te ontvangen. Doorgaans zal de koers van het aandeel worden verminderd met het bedrag van het dividend na deze datum omdat er een nieuwe investeerder de betaling niet zou ontvangen.

Betaaldatum

De betaaldatum is de dag waarop u uw dividend ontvangen. De betaaldatum is meestal ongeveer drie weken na het boek sluitingsdatum. Dividenden worden doorgaans in contanten betaald, maar ze kunnen ook worden betaald in aandelen of eigendom. Op dit moment worden deze dividenden belast tegen een tarief van 15 procent.

Dividend Reinvestment Plans

Aandeel eigenaars van bepaalde bedrijven kunnen ervoor kiezen om hun dividenden in deels of geheel uitgekeerd in extra aandelen van het bedrijf in plaats van in contanten. Soms zullen bedrijven dit stimuleren door het aanbieden van de aandelen tegen een gereduceerde prijs - het bedrijf voordelen, omdat het geld kan besparen door te betalen in aandelen en het gebruik van het geld voor andere investeringen.

Share This Post