Index / tech / Wat is Disk Redundantie?

Share This Post

tech

Wat is Disk Redundantie?

Schijf redundantie is een aanduiding voor de beschrijving maken van een één-op-één kopie van een harde schijf op een tweede of secundaire harde schijf die kan worden gebruikt om de oorspronkelijke vaste schijf in het geval dat het niet vervangen. Dis

AdvertisementSchijf redundantie is een aanduiding voor de beschrijving maken van een één-op-één kopie van een harde schijf op een tweede of secundaire harde schijf die kan worden gebruikt om de oorspronkelijke vaste schijf in het geval dat het niet vervangen. Disk redundantie wordt vaak bereikt door het configureren van een Redundant Array of Independent Disks setup binnen een computer om een ​​back-up van alle gegevens automatisch te bouwen op een harde schijf. Schijf redundantie kan ook worden bereikt door een backup kloon harde schijf Windows.

Wat je nodig hebt

Twee of meer harde schijven

Hoe maak je een redundant systeem Afbeelding

Sluit de tweede harde schijf op de computer.

Open de charmes balk en selecteer de optie "Zoeken".

Zoeken naar "File History" en selecteer de "File History" -functie uit de resultatenlijst.

Selecteer de "Windows 7 File Recovery" koppeling van de bodem van het venster "File History".

Kies de "Maak een System Image" optie.

Selecteer de "op een harde schijf" radiale en kies de tweede harde schijf uit de lijst.

Klik op de 'Windows laten bepalen "optie en druk op de" Next "knop om het systeem te maken op de tweede harde schijf.

Hoe maak je een RAID Mirrored harde schijf configureren

Intern installeren van de tweede harde schijf in de computer.

Laad Windows, opent u de charmes en selecteer 'Zoeken'.

Zoeken naar "Computer Management" en selecteer "Computerbeheer" uit de lijst.

Selecteer "Disk Management" in het kader van de opslag van de linker boom lijst.

Klik met de rechtermuisknop op de grotere schijf pictogram in verband met de nieuwe harde schijf op de onderste helft van het venster en selecteer "Nieuwe Mirrored Volume."

Volg de instructies op het scherm om de nieuwe harde schijf te configureren om de inhoud van de oude harde schijf te spiegelen.

Hints

De gespiegelde RAID-configuratie zorgt automatisch voor de meest up-to-date back-up van alle gegevens op de originele schijf. veranderingen gegevens hebben betrekking op zowel harde schijven in een gespiegelde opstelling als ze gebeuren: elke schadelijke data verandering als een virus of verwijderde informatie zal zowel de oorspronkelijke aandrijving en de back-up beïnvloeden. System beelden te creëren een redundante kopie van de harde schijf op een specifiek punt in de tijd, dat ze veilig tegen virussen en het per ongeluk verwijderen van bestanden maakt. Als de oorsprong schijf uitvalt of beschadigd raakt, kunt u Windows opnieuw installeren van het beeld systeem drive om het computersysteem terug te keren naar de staat wanneer het beeld werd gemaakt.

Gespiegelde schijven moeten minstens evenveel opslag het oorspronkelijke station. Gespiegelde harde schijven van verschillende grootte zal worden geconfigureerd om de maximale capaciteit van de kleinere harde schijf te gebruiken.

Er zijn meer geavanceerde RAID-configuraties die kan worden ingesteld door het systeem-BIOS of tijdens de Windows 8-installatie proces dat een verbeterde redundantie en snellere prestaties te bieden door gebruik te maken van drie of meer harde schijven.

Terwijl gespiegelde drives beschermen de gegevens van hardware storing wanneer één van de aandrijving breekt, is het niet de gegevens van virussen en het per ongeluk verwijderen beschermen.

Share This Post