Index / Gezondheid / Wat is de totale succespercentage voor knievervangende operatie?

Share This Post

Gezondheid

Wat is de totale succespercentage voor knievervangende operatie?

Volgens de Mayo Clinic, knievervanging is een van de meest succesvolle orthopedische operaties. Knie vervangingen worden ook steeds vaker voor. Meer dan 580.000 knieprothesen zijn uitgevoerd in de Verenigde Staten elk jaar, en het aantal groeit, volg

AdvertisementVolgens de Mayo Clinic, knievervanging is een van de meest succesvolle orthopedische operaties. Knie vervangingen worden ook steeds vaker voor. Meer dan 580.000 knieprothesen zijn uitgevoerd in de Verenigde Staten elk jaar, en het aantal groeit, volgens de American Medical Association. Er zijn twee soorten knievervanging: een totale vervanging (TKR) waarbij het gehele gewricht vervangen en een gedeeltelijke vervanging die wordt uitgevoerd wanneer slechts een deel van de knie beschadigd. TKR is de meest voorkomende operatie, en dit artikel bevat informatie over TKR en het slagingspercentage.

Slaagkans

Het slagingspercentage van TKR is meer dan 90 procent, en de meeste patiƫnten die de operatie "ervaren een drastische vermindering van de pijn in de knie en een aanzienlijke verbetering van het vermogen om gemeenschappelijke activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren", aldus de Amerikaanse Academie van Orthopedische Chirurgen ( AAOS). Hoewel het slagingspercentage hoog is, zal normaal gebruik en de activiteit leiden tot de gezamenlijke om te dragen en de meeste vervangingen laatste 15 tot 20 jaar. Het aantal jaren dat uw nieuwe joint zal duren is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder uw gewicht, activiteit en de algehele gezondheid.

complicaties

De snelheid van ernstige complicaties zoals een hartaanval, beroerte of gezamenlijke infectie na TKR is minder dan 2 procent. Zoals bij alle operaties zijn er risico's. Voor TKR, deze risico's zijn infectie, reactie op de anesthesie en schade aan nabijgelegen bloedvaten, botten of zenuwen. Je moet ook waakzaam zijn om ervoor te zorgen dat kleine infecties geen grote problemen na de operatie te worden. Zelfs kleine sinus, urinewegen, luchtwegen of tandheelkundige infecties kunnen verspreiden via de bloedbaan naar uw nieuwe joint, dus meteen te behandelen.

Herstel

Na het verlaten van het ziekenhuis, gaat u naar poliklinische fysiotherapie twee tot drie keer per week voor twee tot zes maanden. Daarnaast zal je dagelijkse oefeningen om thuis te doen om te helpen met de buiging (buigen) en rechttrekken (uitbreiding) van uw nieuwe knie te hebben.

Post Surgery Beperkingen

Na de operatie, zult u in staat om de meeste van uw normale activiteiten hervatten, maar er zullen een aantal beperkingen. Na een TKR, moet u voorkomen dat high-impact oefeningen zoals hardlopen, joggen of contactsporten.

overwegingen

Wanneer knie-operatie hebben, is een beslissing die je in combinatie met uw zorgverlener zou moeten maken. Meestal meer conservatieve methoden zoals fysiotherapie en knie injecties worden berecht door een TKR wordt beschouwd. De impact van uw kniepijn heeft op je leven moet ook worden afgewogen. TKR wordt vaak beschouwd als een patiƫnt een of meer van de volgende: constante pijn; onvermogen om te slapen vanwege pijn in de knie; onvermogen om te werken; of het onvermogen om meer dan drie blokken vanwege de pijn lopen.

Share This Post