Index / Sport en fitness / Wat is de Omega navigatiesysteem?

Share This Post

Sport en fitness

Wat is de Omega navigatiesysteem?

Wanneer de Omega navigatiesysteem is ontwikkeld, kan het de ultieme vorm van navigatie-plaatsbepaling zijn geweest. Er werd al snel ingehaald door de LORAN in de Verenigde Staten en in enkele jaren was volledig overschaduwd door het Global Positionin

Advertisement

Wanneer de Omega navigatiesysteem is ontwikkeld, kan het de ultieme vorm van navigatie-plaatsbepaling zijn geweest. Er werd al snel ingehaald door de LORAN in de Verenigde Staten en in enkele jaren was volledig overschaduwd door het Global Positioning System (GPS), waarbij navigatie-informatie die was duizendmaal nauwkeuriger ontvangen. Omega niet volledig actief tot 1983, en gestaakt in 1997.

Hoe de Omega navigatiesysteem Gewerkt

Omega had acht stations wereldwijd. De stations uitgezonden een zeer lage frequentie (VLF) signaal, bestaande uit vier muzikale tonen. Elk station had een unieke vier-note zin, uitgezonden elke 10 seconden.

Als een Omega ontvanger opgepikt signalen van drie stations, zou het de locatie van een schip te berekenen door fase vergelijking. Dit betekent dat de ontvanger bepalen welke richting elk signaal vandaan kwam; het vaartuig op het punt waar de richting naar station A doorsneden de lagers stations B en C.

Nauwkeurigheid met Omega

Omega was zeer nauwkeurig voor zijn tijd. In de late jaren 1960, toen Omega begon operatie, navigatie was over het algemeen het resultaat van een vergelijking van een gegist bestek positie (de berekende positie van het schip) met de resultaten van "het opnemen van een ster" met een vooraf ingestelde sextant. Navigators moest het verschil tussen de positie ingesteld van het gegist bestek positie en de resultaten die door observatie positie te berekenen. Deze methode was accuraat, met fouten van niet meer dan 1 nautische mijl, maar die nodig zijn ongeveer 20 minuten tot drie "ster shots" en doe de wiskunde voor elk.

Omega kan de informatie binnen enkele seconden - als drie stations door omega apparaat ontvangen. De fout met Omega varieerde van 2200 yards tot 4 nautische mijlen.

Hoe Omega Grew en Changed

Omega werd uitgebreid getest in de jaren 1950, verbeteringen toegevoegd. Het eerste deel van Omega werd goedgekeurd voor de uitvoering in 1968.

Tegen de tijd van de volledige uitvoering in 1983, had LORAN-C de standaard voor navigatie in de wateren van de Verenigde Staten te worden, en Decca had lang operationeel is in de Noord-Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan.

Equipment wijzigingen, waardoor de Omega elektronica tot de 20ste eeuw normen, werden in 1996 afgerond, een jaar voordat het systeem werd afgedankt.

Soortgelijke - en Concurrerende - Systems Around the World

Andere navigatiesystemen, zoals Decca, bloeide in andere delen van de wereld. De Decca Navigation Company, gevestigd in Londen, klaagde de Amerikaanse regering wegens inbreuk op zijn ontwerp - een systeem genaamd DELRAC, die zo veel als Omega bediend, dat Omega oorspronkelijk bekend stond als DELRAC / Omega. Decca won een oordeel voor $ 44.000.000.

Een ander systeem, LORAN-C, gebruikt hetzelfde principe als Omega, maar LORAN-C was in volle bedrijf in 1967, maar gebruikt in alleen de Verenigde Staten. De nauwkeurigheid was routinematig minder dan 1/4 nautische mijl.

Sins, of Ship's Inertial Navigation System, was het geesteskind van de Noordamerikaanse Luchtvaart en gebruikte een gyroscopische traagheidsnavigatiesysteem een ​​schip gegiste positie te bepalen door het aftasten van de richting en snelheid. Indien niet opnieuw ingesteld bij het begin van elke reis, een steeds grotere fout geslopen in het systeem. SINS systemen zijn standaard in alle grote schepen.

Het Global Positioning System (GPS) gebruikt een kunstmatige constellatie van 24 satellieten in geosynchrous banen rond de aarde. Nauwkeurigheid van minder dan 2 meter worden bereikt.

Het eind van de Omega navigatiesysteem

De website Omega Navigatie systeem, geëxploiteerd door de US Naval Observatory, zegt het al:. "Vanaf 30 september 1997, 0300 UT, de OMEGA Navigatiesysteem beëindigd Alle acht OMEGA stations, NOORWEGEN (A), Liberia (B), HAWAII (C), North Dakota (D), LA REUNION (E) Argentinië (F), Australië (G) en Japan (H)) over de hele wereld permanent buiten werking zijn gesteld ... OMEGA, de eerste wereldwijde radionavigaton systeem, geëxploiteerd voor meer dan zesentwintig jaar. Gebruikers moeten niet langer afhankelijk van OMEGA-uitzendingen voor de navigatie van welke aard dan ook. "

Share This Post