Index / Persoonlijke financiën / Wat is de OASDI ingehouden Van een Check je?

Share This Post

Persoonlijke financiën

Wat is de OASDI ingehouden Van een Check je?

OASDI staat voor ouderdoms-, nabestaanden- en invaliditeitsverzekering en is de formele naam voor wat algemeen bekend staat als de sociale zekerheid. De OASDI bedrag ingehouden op uw salaris helpt financieren betalingen van de sociale zekerheid progr

AdvertisementOASDI staat voor ouderdoms-, nabestaanden- en invaliditeitsverzekering en is de formele naam voor wat algemeen bekend staat als de sociale zekerheid. De OASDI bedrag ingehouden op uw salaris helpt financieren betalingen van de sociale zekerheid programma's om de huidige gepensioneerden en anderen die uitkeringen ontvangen. Vergelijkbare OASDI inhouding zal helpen bij de financiering eventuele sociale uitkeringen die u ontvangt nadat u klaar bent met werken als gevolg van pensionering of arbeidsongeschiktheid.

The Old-Age, Overlevenden en Invaliditeitsverzekering (OASDI) Program

OASDI biedt maandelijks voordelen voor de werknemers wanneer zij met pensioen gaan of uitgeschakeld worden en kan niet meer werken, en biedt ook verschillende vormen van steun aan de rechthebbenden en nabestaanden van een werknemer na het overlijden van de werknemer. In aanmerking te komen voor OASDI voordelen, ook wel bekend als de sociale zekerheid, een werknemer heeft tijdens hun werkzame jaren in het systeem te hebben betaald.

Omvang van OASDI

In 2008, ontving meer dan 50 miljoen Amerikanen in totaal OASDI voordelen van $ 615.000.000.000, goed voor bijna vijf procent van de natie het bruto binnenlands product.

Op hetzelfde moment, 162 miljoen werknemers, samen met hun werkgevers, droeg $ 672.000.000.000 aan de sociale zekerheid in 2008.

OASDI en je salaris

Uw bijdrage aan OASDI verschijnt regelmatig als een aftrekbare bedrag op uw salaris. Het ingehouden bedrag is uw bijdrage aan OASDI; werkgever draagt ​​ook bij aan het systeem. Voor 2011, het OASDI belastingtarief is 4,2 procent van het salaris van de werknemer voor de eerste $ 106.800 van zijn verdiensten. Er is geen OASDI inhouding voor de winst dan dat bedrag.

OASDI voor Zelfstandigen

Zelfstandigen betalen zowel de werknemer en de werkgeversbijdrage aan OASDI, een totaal van 10,4 procent op de eerste $ 106.800 van de winst voor 2011.

Share This Post