Index / Gezondheid / Wat is de Medicare Donut Hole?

Share This Post

Gezondheid

Wat is de Medicare Donut Hole?

Medicare Part A en B worden ook wel origineel Medicare. Ze hebben betrekking op verblijf in het ziekenhuis, arts rekeningen, preventieve zorg en ambulante behandeling, maar niet voorschriften. Medicare Part D, later opgericht, betaalt voor drug recep

AdvertisementMedicare Part A en B worden ook wel origineel Medicare. Ze hebben betrekking op verblijf in het ziekenhuis, arts rekeningen, preventieve zorg en ambulante behandeling, maar niet voorschriften. Medicare Part D, later opgericht, betaalt voor drug recepten. De "doughnut hole" is een gat in deel D dekking die senioren moeite om de kosten te betalen recept kan verlaten. Wijzigingen in de gezondheidszorg wetten kan het gat krimpen.

Plan D

Deel D bestaat uit een verscheidenheid van het voorschrijven van geneesmiddelen plannen (POP) gerund door particuliere bedrijven in combinatie met Medicare. PDP's toevoegen drug dekking aan originele Medicare, evenals andere programma's zoals Medicare spaarrekeningen. Elke PDP kosten die u een premie, en elk heeft een andere formularium, dat is een lijst van geneesmiddelen het plan zal dekken. U kunt plannen online bekijken op de Medicare.gov website. Kies het plan dat het beste bij u past, of, zo u wilt, sla het inschrijven in het plan D helemaal.

De Donut Hole

Medicare Part D geïntroduceerd in 2006. Volgens het oorspronkelijke regels, een senior die zich hebben ingeschreven met een PDP betaalde alle kosten van geneesmiddelen, totdat ze ontmoette aftrekbaar van het plan. Daarna Medicare geschopt. De PDP betaalde 75 procent van de behandelde drugs. De donut hole leek als de kosten van geneesmiddelen boven een jaarlijkse dollar limiet steeg. Boven de limiet, een senior betaalde 100 procent van de kosten recept totdat ze een tweede limiet op out-of-pocket uitgaven te raken. Medicare vervolgens trapte in en typisch betaalde 95 procent van de kosten van geneesmiddelen. De grenzen stijgen na verloop van tijd, op basis van de inflatie.

Het aansluiten van de Hole

Volgens de website van Medicare, te beginnen in 2015 deel D gebruikers betalen slechts 45 procent van de kosten van de naam-merk drugs nadat ze in de doughnut hole. Echter, 95 procent van de kosten telt mee voor het out-of-pocket limiet. Voor generieke geneesmiddelen, Medicare in 2015 betaalt 35 procent van de kosten in de doughnut hole, oplopend tot 75 procent in 2020. Alleen uw werkelijke uitgaven voor generieke geneesmiddelen telt mee voor de out-of-pocket limiet. De gezondheidszorg wet die deze veranderingen oplegt is aangevochten voor de rechtbank, maar op het moment van schrijven was nog steeds geldig.

andere verzekeringen

Als je een betere dekking in het kader van een ander plan, kunt u zich met het in plaats van de inschrijving in deel D. Medicare gebruikers die zich aanmelden voor deel C meestal krijgen Part D dekking automatisch. Deel C bestaat uit Medicare Advantage plannen. Private bedrijven bieden deze plannen om dezelfde diensten je door delen A en B. bieden Als u zich aanmeldt voor deel C, krijg je ook inschrijven voor een deel D PDP als goed, als u kiest.

Share This Post