Index / Hobby's, Games & Toys / Wat is de levensduur van de huidcellen?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Wat is de levensduur van de huidcellen?

Alle levende organismen bestaan ​​uit afzonderlijke eenheden bekend als cellen. Zelfs in het menselijk lichaam, zijn er vele verschillende celtypen, met voorbeelden zoals lever, spieren en huidcellen. Verschillende soorten cellen in het lichaam leven

AdvertisementAlle levende organismen bestaan ​​uit afzonderlijke eenheden bekend als cellen. Zelfs in het menselijk lichaam, zijn er vele verschillende celtypen, met voorbeelden zoals lever, spieren en huidcellen. Verschillende soorten cellen in het lichaam leven verschillende hoeveelheden tijd. Huidcellen hebben een levensduur van ongeveer twee tot vier weken.

Levensduur van de huidcellen

De buitenste laag van de huid is bekend als de epidermis. De cellen in dit bovenste huidlaag hebben een levensduur van ongeveer twee tot vier weken. Onder de epidermis van de huid is de dermis laag. Dit bevat een aantal verschillende cellen, zoals zenuw- en bloedcellen. Rode bloed hebben een levensduur van vier maanden, terwijl zenuwcellen wordt gedacht dat ze zeer zelden te verdelen en dus hebben een levensduur van jaren.

Share This Post