Index / Gezondheid / Wat is de kracht Perspectief in de Social Work Knowledge Base?

Share This Post

Gezondheid

Wat is de kracht Perspectief in de Social Work Knowledge Base?

In het sociaal werk de praktijk, evenals andere hulpverlenende beroepen, is de sterke perspectief vaak gebruikt om mensen in nood te helpen. Het vormt de basis voor individuele groei en therapeutische hulp. Veel beoefenaars gebruik maken van de sterk

AdvertisementIn het sociaal werk de praktijk, evenals andere hulpverlenende beroepen, is de sterke perspectief vaak gebruikt om mensen in nood te helpen. Het vormt de basis voor individuele groei en therapeutische hulp. Veel beoefenaars gebruik maken van de sterke punten perspectief, met zijn nadruk op zorg en empathie, bij verstek, zonder zelfs maar te beseffen dat ze het doen.

Wat is de Strengths perspectief?

In tegenstelling tot het medische model van de behandeling, die zich richt op het beheer van de symptomen, de sterke punten perspectief richt zich op de sterke punten van individuen, zoals uitgelegd in een 2013 onderzoek overzicht per Huiting Xie, gepubliceerd in het "Iraanse Journal of Psychiatry en Gedragswetenschappen." Deze sterktes van binnenuit het individu of hun omgeving. Er zijn drie belangrijke aandachtsgebieden in dit door sterke aanpak.

Iedereen heeft sterke

Dit deel van de sterke punten perspectief omarmt het idee dat iedereen positieve dingen in hen en om hen heen, ook al zijn ze moeilijk te identificeren. Door het gebruik van de sterke punten gebaseerde benadering, maatschappelijk werkers proberen om klanten te helpen identificeren van deze sterke punten in zichzelf. Deze sterke punten zijn onder andere speciale vaardigheden - zoals weten hoe een heftruck rijden - een steunende familie of persoonlijkheidskenmerken, zoals optimisme en vastberadenheid. Echter, wanneer mensen moeite hebben met het identificeren van sterke punten, sommige hebben een aanvankelijke wantrouwen van het proces of wantrouwen van de arts met behulp van de sterke punten perspectief, waarschuwt 2001 uit onderzoek van Wright State University gepubliceerd in "Social Work." Echter, een goede relaties met zorgverleners te verminderen dit wantrouwen.

Focus on Strengths

In aanvulling op de sterke punten, uitdagingen bestaan ​​als goed. Maar door een verschuiving van focus, het verbeteren van de geestelijke gezondheid kan het gemakkelijker zijn. Volgens de sterke perspectief de motivatie om beter te voelen en een beter leven algemeen afkomstig van een focus op deze sterke tegenstelling tot een focus op tekortkomingen en problemen. Bijvoorbeeld, het zien van jezelf als iemand die nooit opgeeft en zal blijven zoeken naar werk is beter dan alleen te focussen op zijn ontslag.

Middelen beschikbaar zijn

Het is heel lastig om zich te concentreren op de positieve als er geen middelen om te helpen waren. Dit deel van de maatschappelijke krachten gebaseerde benadering richt zich op het idee dat de middelen in de omgeving daarvan een persoon die kan worden gebruikt om hem te bouwen op zijn sterke. Deze middelen zijn onder andere sociale ondersteuning van de lokale kerk of gemeenschap groepen, een vriend van de familie die misschien weet van een vacature of de dingen zo eenvoudig als het hebben van een vriend bereid om te rijden naar afspraken. Dit is zelfs het geval van ernstig geesteszieken populaties, zoals die met schizofrenie. In deze gevallen kan van nature voorkomende gemeenschap steunen doeltreffender worden gebruikt om ze te integreren in de gemeenschap, in tegenstelling tot gescheiden programma's, blijkt uit onderzoek van WP Sullivan van Southwest Missouri State University, gepubliceerd in 1992 in "Social Work." Met behulp van de beschikbare middelen, maatschappelijk werkers helpen mensen vinden de dragers die ze nodig hebben om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Share This Post